Boječka

Darja Korez Korenčan, ilustracije Nataša Gregorič

O knjigi:
Otroci, predvsem šolarji se bojijo marsičesa. Morda celo kakšnega predmeta pri pouku. Pogosto je to tudi pouk telesne vzgoje, kot se dogaja deklici, ki jo opisuje Darja Korez Korenčan v tej knjigi. Vseeno je, za kakšen strah gre, občutki so slabi. Pa se ga da premagati, ta strah, če je okolje ljubeče in razumevajoče. Knjiga bo morebiti v vzpodbudo tudi nam, odraslim. Še toliko bolj, ker ilustracije, tankočutne in mojstrske, ki so delo nadarjene Nataše Gregorič sporočilo knjige močno poudarijo.

Darja Korez-Korenčan je diplomirana novinarka, ki že skoraj tri desetletja na Televiziji Slovenija ustvarja kulturne oddaje – reportaže, omizja, komentarje, dokumentarne oddaje, intervjuje. Vrsto let med drugim ureja in pripravlja oddajo Opus, v kateri predstavlja mlade in uveljavljene glasbene umetnike ter različne festivale in dogodke iz Slovenije in tujine. Pet let je bila urednica Uredništva oddaj o kulturi na TVS, sicer pa je tudi publicistka in organizatorka različnih kulturnih prireditev in akcij za pomoč mladim glasbenikom. Je dobitnica dveh strokovnih nagrad - Škerjančeve in Betettove listine. Napisala je tri strokovne knjige: Slovenski glasbilarski mojstri, Slovenske glasbene družine in Čarobni zvoki slovenskih orkestrov, ter v soavtorstvu Krog kulture. Zadnje čase pa se posveča tudi prozi, piše tako za otroke in mladino kot leposlovje za odrasle. Tako so med drugim izšle tri zelo odmevne zgodbe za mlade: Baletni copatki, Piflarka in Špeglarca - opozarjajo na to, da je treba spoštovati drugačne in poiskati pri mladih njihov talent ter ga razvijati. Je poročena in mama dveh odraslih sinov, predana svoji družini in karieri, obenem pa zna opazovati okolico, iz katere črpa navdih za svoje zgodbe.

Založba Alba 2000, 2012
Trda vezava, 38 strani
Mere: 15 cm x 21,5 cm
ISBN: 9789616668590

 

v košarico
Namesto: 21,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,50 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 8,00 €

Zlata ptica in druge slovenske pravljice, CD za otroke

Slovenske ljudske pravljice Zlata ptica, Pastirček, O povodnem možu in Palček pripovedujeta odlična dramska igralca Boris Ostan in Nataša Tič Ralijan.

v košarico
Cena: 8,00 €

Trnuljčica, CD za otroke

Pravljico J. in W. Grimma o princeski Trnuljčici in o zakletem gradu pripovedujejo najboljši slovenski dramski igralci: Polona Juh, Jernej Kuntner, Tone Kuntner, Janez Albreht, ivanka Mežanova, Mojca Ribič, Stanislava Bonisegna, Iva Zupančič...

v košarico
Cena: 8,00 €

Medvedek Uhaček, CD za otroke

Prikupno pravljico Czeseslawa Janczarskega o medvedku Uhačku in njegovih prijateljih interpretirajo najboljši slovenski dramski igralci: Majda Potokar, Dare Valič, Silvij Božič in drugi.

v košarico
Cena: 8,00 €

Velika skrivnost

Sedem kratkih zgodb o deklici Natki in njenih prijateljih. Primerne so že za najmlajše otroke.

v košarico
Cena: 10,80 €

Zgodbe iz predpasnika

Hudomušne in poučne zgodbe iz babičinega predpasnika, ki jim zlahka sledijo tudi najmlajši otroci.

v košarico
Cena: 10,80 €

Kam greš, Pika?

Kratke zgodbe s sličicami. Zelo primerna tudi za predšolske otroke, ki bodo ob njej spoznavali prve črke.

v košarico
Cena: 10,80 €

Lonček Pikapolonica

Keramični lonček z ljubko podobo Pikapolonice, lika iz revije za otroke Pikapolonica, je primeren za čaj, belo kavo...
 

v košarico
Cena: 5,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.