Ko so mačke tako same

Mariasun Landa, ilustracije Pšenica Kovačič

Knjiga je še nerabljena!

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Knjiga je še nerabljena!
Ko se mamica odloči, da bo spet obudila kariero igralke, se doma vse zaplete. Očka se iz nje norčuje, babica postane sitna, mala Maider pa vedno bolj osamljena in zaskrbljena. Še dobro da ima mucko, najdenko, ki jo poimenujejo Ofelija. Maider in mamici se zdi ime lepo, za ostale je posmeh maminemu igralstvu. Napetosti se stopnjujejo, nato pa se očka odseli. Maider ima potem le eno tolažbo – malo muco. Ko pa se babica in mama odločita, da mora muca stran, se v deklici nekaj prelomi... Ganljiva zgodba je subtilna pripoved o otrokovi bolečini (in jezi), za katero smo odrasli prepogosto slepi, pa tudi o odnosih med ženskami in moškimi.

Založnik o knjigi:
A z Ofelijo je težko. Pogleda te s svojim izrazom nedolžnega tigra, se nežno podrgne ob tvoj vrat in te gleda, kot da ni skrivila lasu niti muhi, dokler se ji ne nasmehneš…
Maider je deklica, ki se sooča s težavami sodobnega sveta, morebitno razvezo staršev. Razumevajočo prijateljico najde v Ofeliji.

Založba Malinc, 2013
Mehka vezava, 123 strani
Mere: 21 x 15 cm
ISBN: 978-961-6886-03-1
 

 

v košarico
Namesto: 16,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 9,00 €

Ne spreglejte

Mucine pravljice in pesmice o živalih, CD za otroke

Prikupne zgodbe Janeza Bitenca o mucah ter pesmice o živalih, ki jih imajo otroci najrajši.

v košarico
Cena: 8,00 €

Snežna kraljica, CD za otroke

Čudovita pravljica H. C. Andersena, ki jo pripovedujejo priznani slovenski dramski igralci.

v košarico
Cena: 8,00 €

Sneguljčica, CD za otroke

Pravljico J. in W. Grimma o Sneguljčici pripovedujejo najboljši slovenski dramski igralci: Maja Končan, Boris Ostan, Iva Zupančič, Minca Jeraj, Janez Albreht, Dare Valič, Aleš Valič, Andrej Nahtigal, Jože Mraz, Zvone Hribar...

v košarico
Cena: 8,00 €

Zverinice iz Rezije, CD za otroke

Slovenske ljudske pripovedke pripovedujejo najboljši slovenski dramski igralci: Polde Bibič, Duša počkaj, Boris Kralj, Iva Zupančič, Boris Cavazza, Jožica Avbelj, Jože Mraz, Tone Gogala, Brane Miklavc, Milenca Janežič...

v košarico
Cena: 8,00 €

Naročnina na revijo Pikapolonica

Zahtevnostna stopnja revije Pikapolonica je posebej prilagojena najmlajšim otrokom, ki še obiskujejo vrtec ali se pripravljajo na vstop v šolo.
 

v košarico
Cena: 32,00 €

Lonček Pikapolonica

Keramični lonček z ljubko podobo Pikapolonice, lika iz revije za otroke Pikapolonica, je primeren za čaj, belo kavo...
 

v košarico
Cena: 5,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.