Brez panike

Nika Matanović

Knjiga je še nerabljena!

O knjigi:
Knjiga je še nerabljena! Skupina osnovnošolcev se odpravi na izlet v Trento. Tiho Evo, pesnika Roka, upornika Jako in zaljubljeno Nežo tare cela kopica osebnih problemov, a morajo nanje hitro pozabiti, ko naletijo na skrivnostno jamo, v kateri se skriva nenavaden laboratorij…

Odlomek:
Sredi jame je stala mizica, polna stojal, epruvet, petrijevk, čaš in bučk, na steni je bil obešen celo periodni sistem elementov. Pod mizico je bil kup smrdečih steklenic, polnih kemikalij, da je celoten prostor smrdel kot kemijska učilnica.
»Jaka,« je zajecljal Rok. »Si prepričan, da shraniva rakete tukaj?«
»Oh, prosim te,« je odvrnil Jaka. »Zakaj ne bi bil prepričan? Če te je strah strica, ki je tu pustil to kramo, si ne delaj skrbi. Je pač še nekdo drug odkril, da lahko spremeni to jamo v laboratorij. Tako ali tako je večina stvari tukaj povsem neškodljivih.«
Za mizico je bilo nastlane še več krame, ki je bila pokrita z veliko plastično ponjavo. Izpod ponjave je smrdelo po kemikalijah in Jaka jo je na enem koncu radovedno odkril.
»Zaključni izlet razposajenih in zanimivosti iščočih trinajstletnikov se lahko v hipu iz zehajoče monotonosti sprevrže v drzni kriminalni eksperiment. Brez panike, pravi v svoji planinski odisejadi osnovnošolka Nika Matanović, v kateri se junaki spopadajo z medsebojnimi nesoglasji, pustolovskim vrenjem, negotovo mladostno plahostjo ter drhtenjem prvih prikritih zaljubljenosti.

Založba Ved, 2013
Mehka vezava, 128 strani
Mere: 14 x 20 cm
ISBN: 9789616932158

 

v košarico
Namesto: 15,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 8,00 €

Naročnina na revijo Pikapolonica

Zahtevnostna stopnja revije Pikapolonica je posebej prilagojena najmlajšim otrokom, ki še obiskujejo vrtec ali se pripravljajo na vstop v šolo.
 

v košarico
Cena: 32,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.