Taka punčka iz cunj, ki v pravljice verjame...

Franjo Frančič, ilustracije Nataša Vertelj

Knjiga je še nerabljena!

O knjigi:

Alkohol in droge, preveč razširjena med ljudmi, prinašata zgolj zlo. Tudi punčki, mladi narkomanki, ki jo pisatelj opisuje z vso ljubeznijo, ni pomoči, pa čeprav hoče verjeti v pravljice.

Olivera Docevska, pesnica, pisateljica in prevajalka o knjigi:
Nekoč mi je oče, zdravnik po poklicu, pripovedoval o izgubljenih dušah, ki niso rojene za ta svet. Bila sem otrok, vendar se dobro spominjam, kako trdno me je držal za roko in pazljivo izbiral besede, da bi pojasnil, kar se v bistvu ne more razumsko pojasniti. Tiste dni sem ravno prebirala Piko Nogavičko, ki tudi na nek način ni bila rojena za ta svet. A imela je moč, strašno fizično moč. Bila je upornica, ni sprejemala pravil družbe, ni se podrejala normam družbe. Kako pa je, če nimaš te velike fizične moči, kako je, če sploh nimaš moči in se prebijaš iz dneva v dan in je vsak naslednji dan vedno bolj prazen? Bežati, bežati, vsi mi na nek način bežimo, a vendar sprejemamo vsak dan nove in nove kompromise, izdamo svoje sanje in hrepenenje. Prekletstvo drog ni samo v odklopu in popolnem begu, skrivnost je zakopana mnogo globlje. In v poetični zgodbi poezije in proze Franjo Frančič izpoveduje v Punčki iz cunj ravno to. Popolno nemoč, bolečino vdaje in tiho žalost, ki nas preplavlja.

Založba Alba 2000, 2014
Trda vezava, 26 strani
Mere: 15,5 x 21,5 cm
ISBN: 9789616668958
 

 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,50 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.