Ženski kupe

Anita Nair

Knjiga je še nerabljena! 

O knjigi:
Akhila ima petinštirideset let, je samska davčna uradnica, ki je vedno predstavljala steber svoje zahtevne družine. Vse dokler si ne kupi enosmerne vozovnice v obmorsko mesto. V intimnem vzdušju spalnika, namenjenega ženskam - ženskega kupeja - potnice pripovedujejo o svojem življenju, ljubezni, bolečini in zmagoslavju. Vse to Akhili pomaga najti odgovor na vprašanje, ki jo že ves čas preganja: ali je njeno življenje polno tudi brez moškega?
Ta roman s čudovitim vzdušjem in toplino odpelje bralca v središče življenja žensk v sodobni Indiji in nam odkriva vprašanja, s katerimi se srečujejo v odnosih s svojimi možmi, prijatelji, z materami, delodajalci in otroki in ki so po vsem svetu enake.

Anita Nair se je rodila v Kerali v Indiji. Odrasla je v delavskem naselju tovarne z orožjem v madraškem predmestju Avadi. Na univerzi NSS Ottapalam je diplomirala iz angleškega jezika in književnosti. Njen uspeh se je začel, ko so njeno pesem Happenings in the London Underground vključili v antologijo, ki jo je leta 1992 izdalo Indijsko pesniško društvo. Njene zgodbe so se začele pojavljati v tisku in njeno pisanje so pogosto predvajali na radiu. Poleg tega je začela tudi redno pisati za časopis Times of India. Leta 1997 je izšla zbirka novel z naslovom Satyr of the Subway Eleven other stories. Leta 1998 je dokončala knjigo The Better Man, ki sta jo istočasno sprejeli založbi Penguin in ameriški Picador. To je bila prva knjiga indijskega avtorja, ki je izšla pri tej založbi, na knjižne police pa je prišla leta 2000. Leta 2001 je Penguin v Indiji izdal Ladies coupe (Ženski kupe). 2002 je izdala pesniško zbirko z naslovom Malabar Mind, 2003 pa uredila knjigo o Kerali z naslovom Where the rain is born, leta 2004 pa je izšla Puffin book of the world Myths and Legends. Z možem, ki prav tako dela v oglaševanju, in sinom živi v Bangaloreju, v Indiji, pol mama, pol oglaševalka in cela epikurejka.

Založba Didakta, 2007
Mehka vezava, 303 strani
Mere: 14 x 21 cm
ISBN: 961-6530-29-1
Cena: 9,90 €

 

v košarico
Namesto: 9,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 6,00 €

Ne spreglejte

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,95 €

Vrč za vodo s filtrom za prečiščevanje vode

Vrč za vodo s filtrom čisti vodo iz domačega vodovoda. BWT filter Iz vode slabše kakovosti odstrani škodljive snovi: klor, težke kovine (kot je svinec), organske nečistoče in pesticide in manjša nastajanje vodnega kamna.

v košarico
Namesto: 29,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Za varnost otroka - Kids eye 15

Majhen opozorilnik je naprava, ki pokaže, če se otrok preveč oddalji. S pritiskom na gumb vas lahko pokliče tudi otrok, če vas ne vidi več. Koristno na letališčih, na potovanju, na prireditvah, v nakupovalnih centrih... povsod, kjer je veliko ljudi.

 

v košarico
Namesto: 19,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,90 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.