Mamamorfoza ali Sarina popolna preobrazba

Živa Šorn, spremna beseda dr. Stanko Pušenjak

Knjiga je še nerabljena! 

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
»Mamamorfoza« je dnevniški roman, klepetava, navihana, bistra, jezična, samoironična in tudi kritična pripoved o metamorfozi mlade ženske v mlado mater. Glavna junakinja je samozavestna in uspešna mlada ženska, ki ima rada partnerja, svoje delo in svoj krog prijateljev. Potem zanosi, mi pa se ji pridružimo v zadnjih tednih nosečnosti, na porodu in v prvem poporodnem obdobju do ponovne vrnitve na delo. O svojih razmišljanjih, o odnosu drugih do nosečnice, o partnerju, prijateljicah in zdravstvenem osebju pripoveduje tako živo, odkrito in doživeto, da si ne moreš kaj, da ne bi ob branju kimal, češ, ja, natanko tako je bilo tudi pri meni! Za avtorico, Živo Šorn, je knjiga prvenec, toda o njej bomo zagotovo še slišali. Knjigo bogatijo komentarji mag. Stanka Pušenjaka, dr. med. spec. gin. in por., zdravnika, ki ga Slovenke cenimo, ker zna preplesti strokovno delo z resnično naklonjenostjo do žensk in otrok, ki jim pomaga ob začetku življenja.

Založnik o knjigi:
Pripoved, v kateri podrobne literarno oblikovane opise dopolnjujejo duhoviti dialogi, prepleteni z notranjimi monologi glavne junakinje Sare, je osredotočena na zadnje tedne nosečnosti, vendar lahko iz nje bralci razberejo tudi pomembne dogodke iz Sarine preteklosti, predvsem pa lahko sledijo fizičnim in psihičnim spremembam, ki bodočo mamico zaznamujejo vse od pozitivnega nosečniškega testa naprej. Knjiga, ki nevsiljivo želi pritegniti najširši krog bralcev; ne le nosečnice, temveč tudi vse, ki so to že bile ali še nameravajo postati, pa tudi druge, ki želijo pokukati v miselni svet bodočih mamic, je grafično humorno opremljena, dodani pa so ji tudi strokovni, a poljudno in življenjsko napisani komentarji enega najbolj znanih in zaželenih slovenskih ginekologov in porodničarjev, mag. Stanka Pušenjaka. "Roman za dušo, z zdravstvenimi nasveti"

Založba: Didakta, 2012
Trda vezava, 204 strani
Mere: 20,5 x 14 cm
ISBN: 978-961-261-264-1
 

v košarico
Namesto: 24,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Ne spreglejte

Knjiga najlepših imen za novorojenčka

V mesecih pričakovanja gotovo mnogo premišljujete o tem, kakšno ime izbrati otroku. V knjigi "Najlepša imena" največji slovenski strokovnjak na tem področju Janez Keber razloži izvor in pomen več kot 650 imen. V knjigi so zbrana tako stara slovenska imena kot imena, ki so v modnem trendu, nazoren prikaz numerološkega izračuna, zakonske omejitve pri izbiri imena... Več kot zanimivo branje za vse bodoče starše!

v košarico
Cena: 12,00 €

Posebne izdaje Novorojenček

Revije Novorojenček so za mlade starše vedno aktualne. Naročite lahko posebne izdaje Novorojenček iz let 2020, 2021 in 2022.
 

v košarico
Cena: 4,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.