Čustveni vampirji - Kako se zaščititi pred ljudmi, ki vas povsem izpijejo

Albert J. Bernstein

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
Saj jih poznate – vznemirljivi, vendar nezanesljivi ljubimci, skrbni partnerji, ki vas zaprejo v kletko svojega ljubosumja, pretirano dramatični prijatelji, ki uporabljajo čustva bolj učinkovito, kot teroristi kalašnikove, zahtevni starši, ki jim prav v ničemer ne morete ugoditi, manipulativni sodelavci, zaradi katerih se ves čas ozirate čez ramo, in šefi z gigantskimi egi. Na vas prežijo na ulici, v pisarnah, na internetu ali celo v vašem domu. S svojim šarmom, talentom, skrbnostjo, vznemirljivostjo ali karizmo si najprej pridobijo vaše zaupanje in vas nato povsem izpijejo. Dr. Albert Bernstein, klinični psiholog, poslovni svetovalec in avtor številnih uspešnic, vam na preprost in humoren način razkriva lastnosti antisocialnih, narcističnih, histrioničnih, pasivno agresivnih, obsesivno kompulzivnih in paranoidnih vampirjev in vam ponuja cel arzenal strategij, kako se pred njimi zaščititi, še preden bodo v vas zasadili svoje čekane.

Založba Chiara, 2014
Mehka vezava, 260 strani
Mere: 22,5 x 17 cm
ISBN: 978-961-93646-1-1

v košarico
Namesto: 24,60 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 8,00 €

Otrok

Knjiga je še nerabljena! Desmond Morris, mednarodno priznani zoolog in avtor številnih uspešnic, v knjigi opiše dramatični razvoj od spočetja do rojstva in razloži, kako so na prvi pogled nebogljeni dojenčki pravzaprav odlično opremljeni za preživetje. Ob nazornih anatomskih skicah in očarljivih fotografijah boste odkrili pogosto presenetljive duševne in telesne značilnosti dojenčkov in malčkov do 2. leta starosti.

v košarico
Namesto: 20,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,50 €

Dalaka - Glasbeno popotovanje v Zahodno Afriko, slikanica s CD

Knjiga je še nerabljena! Podajte se na glasbeno popotovanje in spoznajte čare Zahodne Afrike. Ob pesmih boste spoznali še afriška glasbila in izvedeli zanimivosti o afriški kulturi. Na priloženem CD se v raznoliki glasbi se prepletajo številni tradicionalni afriški inštrumenti, pisana slikanica v »afriških barvah« pa poleg ilustracij in zgodb o življenju v Afriki prinaša še besedni zapis pesmi.

v košarico
Namesto: 16,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 9,00 €

Juhe, juhice, juhej!

Pesniška zbirka Anice Perpar je igriva in vesela hvalnica hrani in otroškemu dojemanju sveta. Pesmi pravijo, da mora biti juha dobra, toda tudi lepa na oko, da po joti teta Rita iz Dola preglasno govori, da se krompirjevo juho skuha, kadar kdo zboli... Kazalo po 35 pesmih se bere kot kuharski vodnik – Gobova, Krompirjeva, Jota, Cvetačna, Paradižnikova, Špinačna, Bučna, Prismojena... To je duhovita domislica pesnice, ki zmore spregovoriti v rimah tudi o najbolj vsakdanjih stvareh.

v košarico
Namesto: 19,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Zgodbe Sinjega ptiča

Kadar Žar ptica izbere pisatelja, da mu pove skrivnosti davnih svetov, nastane imenitna knjiga, kakršna je zbirka mitov in bajčnih povedk Milana Petka z naslovom Zgodbe Sinjega ptiča. Bajke in miti nas spomnijo, kako majhen delček vesolja pravzaprav smo.

v košarico
Namesto: 10,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €

Nono z Bleda

Rok in Špela sta bratec in sestra, njun dedi pa je nono, ker je v San Simonu, čeprav je sicer doma z Bleda. Njun nono ima tudi ime - Aleš Berger – nam sicer bolj znan kot kritik, literarni zgodovinar, prevajalec in urednik. O čem pripoveduje? O vseh naših ljubih dedijih in nonotih, ki jim je treba pomagati pri sestavljankah in igri z vlakcem, jih odpeljati na sladoled in jih na vroči morski obali polivati z mrzlo vodo...

v košarico
Namesto: 11,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 7,00 €

Obrazi jaza

Knjiga je še nerabljena! Knjiga, ki simpatično razkriva skrive svetove vsake otroške duše - svet prijateljstva, svet neskončnih vprašanj in čustev... Ali starši stojijo svojim otrokom ob strani, ko jih le-ti najbolj potrebujejo? Mojci se zdi, da ne, a ji mama prisluhne, ko jo prodajalka po krivem obsodi kraje. Krivica, ki se je zarezala v njeno mlado dušo, jo boli, skeli, peče - ničesar ni ukradla!! - preveč bi jo pekla vest, strah pred razkritjem; ne, ona že ne.

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,50 €

Otroško srce je veliko

Knjiga je še nerabljena! Nedeljsko popoldne je najlepše, ko se na domačiji ob babici in dedku zberejo vsi njuni otroci in vnuki. Slikovit opis toplega dedkovega odnosa do vnukov in še pristnejši odnos vnuka Lenarta do zelo bolne babice zgodbo še posebej oplemenitita. Prepletanje spoštljivega in ljubečega odnosa med babico in dedkom se prenaša preko vzgleda na mlajši rod.

v košarico
Namesto: 23,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,50 €

Očetov objem

Življenje ne vpraša, kaj si želimo...pač prinese, kar nam prinese. Andreju, vihravemu in odkritemu dečku, s srčnim odnosom do ljudi in živali je že v rani mladosti nasulo kup težav s katerimi se mora spoprijeti. Mlad, neizkušen, sam. Nima materialnega ugodja, nima brezskrbnosti in nima otroštva, kot si ga želi. Nima zaščite odraslega, tiste zaščite, kot bi jo moral imeti vsak otrok. Zato fant trpi še bolj...

v košarico
Namesto: 21,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,50 €

Bitje in hrepenenje, eseji

Boštjan M. Zupančič vnaša v zvrst slovenskega eseja drugačne teoretske poudarke, pa tudi čisto literarne vidike, ki zvrst, za katero od Izidorja Cankarja dalje na Slovenskem ne najdemo posebej uspešnih predstavnikov, znova obuja kot nadvse privlačno, sporočilno in premisleka vredno... Vnaša drugačno videnje, drugačno občutljivost do sveta in njegovo drugačno razumevanje, kakor smo ga bili sicer vajeni.

v košarico
Namesto: 10,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.