Dantejeva hiša

Mateja Gomboc

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
»Toda Dante jo je v naslednjim hipu tako pogledal, da je uvidela svojo prisotnost v njegovih dolgih molčečih mislih. Njegov pogled jo je zmedel, ker sta še premalo poznala. Spomnila se je spet na njuno prvo današnje srečanje: ona na oknu, on doli pri kiparjenju. Zadrega je bil upravičena. Iz njene sobe zgoraj se je zaslišalo zvonjenje telefona, njenega. Oba sta se zdrznila in se spogledala. "Se opravičujem" je Monika odložila skodelico in stekla iz kuhinje. Prepozno se je zavedla, da bi bilo bolj vljudno upočasniti korak, ampak morda v tej hiši vljudnost ni na prvem mestu. Vendar ji je uspelo priti do sobe in ujeti klic. Mitek. Prav on? In to tako zgodaj?«

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Novi roman Mateje Gomboc je ljubezenski roman z arty pridihom. Da ne bo nesporazuma – primeren je samo za odrasle. Pripoveduje o študentki slikarstva, ki se med poletnimi počitnicami poda na prakso k profesorjevemu prijatelju kiparju. Težko in nerada zapušča dom, saj mora zato prepustiti mlajšega brata, hudo poškodovanega v nesreči, v nego patronažni sestri. Zgodba počasi lušči plasti travmatičnega dogodka, ki je botroval nesreči in izrisuje odgovor na vprašanje: Zakaj?, ki si ga zastavljata glavna junakinja in tudi bralec. Študentka že na poti spozna prijetnega študenta, ki je doma blizu njenega novega mentorja. Aaa, seveda, zanima vas, kakšen je ta njen mentor. Saj ste uganili. Skrivnosten, poln človek. Moški, ki je zapeljiv, ker je nedoumljiv in nedostopen, ker umetnost doživlja globoko in ker ima tudi sam za seboj travmatično izkušnjo. Toda nikar ne mislite, da je to vse. Roman se nenadoma obrne v čisto novo smer...     

Založba Založba Mladika, 2014
Trda vezava, 223 strani
Mere: 20 x 14 cm
ISBN: 978-961-205-213-3

 

v košarico
Namesto: 25,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Ne spreglejte

Čičke & čačke, Risanje za sprostitev, ustvarjalni priročnik

Knjiga je še nerabljena!  Pripravite svinčnik, papir in tanek flomaster - in že lahko začnete. Vzorce preprosto povečajte, spremenite ali razširite. Pri tem ima domišljija prosto pot. Pomembno je, da risanje motivov zen čičk in čačk sprosti in spodbudi ustvarjalni tok. Vsi, ki verjamete, da niste nadarjeni za risanje in da ste popolnoma brez ustvarjalnega talenta, lahko prek te metode sebe in vse druge prepričate v nasprotno.

v košarico
Namesto: 15,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €

Lastne podobe obremenjene z zanosnim samoobtoževanjem

Zbirka esejev Trasa Kermaunerja – galerija slik - o sebi, o moškem, o ženski, o hermafroditu, o drugem, o mogočni moči, o miru in redu, o zmedi, o sporu s sabo in o pristanku na vse, v katerih avtor analizira sebe, sočloveka in svet.

v košarico
Namesto: 18,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 9,00 €

Tek za začetnike

Knjiga je še nerabljena! Ne glede na to, zakaj bi začeli s programom teka, boste v tem priročniku prav gotovo našli odgovore na vaša vprašanja. Izvedeli boste, kako povečati moč in vzdržljivost, najti motivacijo in si postaviti realne cilje. Dobili boste nasvete, kako izbrati prave tekaške copate, pravilno jesti in se izogniti bolečinam v mišicah in poškodbam. Predvsem pa knjiga nudi program, ki vas korak za korakom vodi do tekaških dosežkov. Jedro knjige Tek za začetnike je osnovni trinajsttedenski program vadbe, ki je kombinacija hoje in teka in je na prvi pogled videti zelo preprosta, vendar zagotavlja pravo kondicijo predvsem začetnikom in manj vztrajnim, saj upošteva naše zmožnosti.

v košarico
Namesto: 22,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 11,50 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.