Ukulele jam, roman

Alen Mešković

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
Mladost je norost, in tako jo želi živeti tudi Miki. A znajde se v neki popolnoma drugačni norosti, ko se z njegovim starši poletnega dne 1992 iz Bosne po dolgi avtobusni vožnji znajdejo v begunskem centru ob hrvaški obali. Kljub diskriminaciji in nenehnim obiskom Hrvaške policije, Miki skuša živeti normalno najstniško življenje. Druži se s prijatelji, sanjari o puncah in seksu, pije bambuse in občasno ušpiči kakšno neumnost. Uteho mu pomeni glasba. Najprej tista, ki jo je poslušal brat Neno, potem pa heavy metal v priljubljenem klubu Ukulele...
Ukulele Jam je zgodba o preživetvenem instinktu mladostnika na s sovraštvom prežetem Balkanu. Čeprav gre za roman, je bralcu takoj jasno, da temelji na osebnih avtorjevih izkušnjah. Nikakor pa ne gre za vojni roman, saj vojni čas predstavlja zgolj ozadje za psihološko prekanjeno in humorno zgodbo o preizkušnjah mladosti, o iskanju identitete, o prvih ljubeznih. Slog pisanja je izbrušen, jedrnat, pisatelj pa nikoli ne zaide patos.

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Ko končaš osnovno šolo, te čaka dolgo poletje, nato pa novo življenjsko obdobje, v katerem se bo zgodilo tisoč lepih stvari, ker si mlad in ker je vse na dosegu roke, kajne? Čakajo te dolgi poletni večeri s prijatelji, čudovita dekleta, učenje vožnje z avtomobilom... Miki se veseli vsega tega, pa tudi brata, ki se bo vrnil s fakultete. Potem pa se nenadoma vse obrne na glavo. Piše se leto 1992, prične se vojna. Mikijeva družina čez noč postane še ena begunska družina v tesni sobici begunskega centra, brat je v srbskem ujetništvu. Se mu bo sploh še zgodilo kaj dobrega? Zgodba o odraščanju v času vonje brez patetike pripoveduje bolečo zgodbo nacionalizmov, begunstva, brezperspektivnosti, diskriminacije... Govori o težkih temah z mladeniško energijo, stvarno, naravnost, preprosto in s humorjem mulca, ki najraje posluša heavy metal. Priporočam.

Založba Miš, 2015
Trda vezava, 384 strani
Mere: 15 x 23 cm
ISBN: 978-961-272-175-6

 

v košarico
Namesto: 28,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.