Gospodar senc

G. P. Taylor

Knjiga je še nerabljena!

O knjigi:
Obala Yorkshir, Anglija, 18. stoletje – Mračne sence se potikajo po obali Yorkshira. Vikar iz Thorpa, Obadiah Demurral, noče več služiti Bogu – on sam hoče postati vsemogočni Bog! Predvsem časti moč in ker popolna moč vedno in vse popolnoma pokvari, postane tak tudi Demurral. V svoji obsedenosti po popolni nadvladi se začne posluževati črne magije in kmalu odkrije Keruvima – edini vir, ki ga lahko popelje do brezmejne premoči nad živim in mrtvim.

Keruvim je kip, dvojna ikona starodavnega verovanja. Prva polovica je manjša izrezljana različica angelskega bitja, druga pa je kri in meso. Vsaka zase sta brezmejno močni, toda združeni sta resnično nepremagljivi. Demurral se je do kipca že dokopal. Zdaj mora poiskati le še njegovega človeškega dvojnika.

S popolno oblastjo nad vaščani se Demurral nevarno približuje svojemu podlemu cilju, ko se končno spotakne ob oviro. Trinajstletni Thomas Barrick je sirota, ki sovraži vikarja in njegovega pomočnika Beadla, vendar nima moči, da bi se jima zoperstavil. Tu je še Thomasova najboljša prijateljica, Kate Coglan, ki ni preveč navdušena zaveznica v boju proti zlu. Ko srečata Rafa, mladega Afričana iz starodavne dežele Cush, ki so ga poslali, da poišče ukradeni Keruvim, se začne prava bitka. Skrivnostni gozdovi, vlažni skrivni prehodi, demonski obredi in padli angeli se znajdejo v boju, v katerem naj bi vrgli kralja vsega stvarstva s prestola. Medtem ostaja usoda človeštva v rokah teh treh – ki pa herojem niso podobni niti od daleč.

Gospodar senc je prvenec angleškega vikarja G. P. Taylorja in je predvsem bogata domišljijska zgodba o večnem boju med dobrim in zlim. Preplet zgodovine, starih običajev, tihotapstva in nadnaravnih sil, še dodatno začini že tako izvirno pripoved.

Založba Grlica, 2004
Trda vezava, 265 strani
Mere: 21 x 14 cm
ISBN: 961-6501-05-4

v košarico
Namesto: 18,35 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Ne spreglejte

Njeni tujci

Knjiga je še nerabljena! Sonja Merljak Zdovc, priznana slovenska novinarka, je v svojem drugem romanu orisala družbenopolitično dogajanje v Ameriki v času terorističnega napada 11. septembra, kot ga je doživljala skupina tujih štipendistov z vsega sveta, ki je tako kot Slovenka Nina med študijem v Ameriki v svojih žgočih razpravah skušala doumeti vzroke za nesmiselno teroristično dejanje in posledice za ves svet. Drugo plat romana predstavlja nežen ljubezenski odnos...

v košarico
Namesto: 28,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Tipkopis o drugem nastanku

Knjiga je še nerabljena! Napad bitij z neznanega planeta z zemeljskega obličja izbriše vse sesalce, tudi ljudi. Po nenavadnem naključju v notranjosti Katalonije preživita štirinajstletno dekle in devetletni deček. Sta zapisana smrti ali sta sposobna preživeti? Je v opustošeni pokrajini to sploh mogoče? Kakšna sta dekle in deček, od katerih je odvisen obstoj človeške vrste?

v košarico
Namesto: 21,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.