Otrok tega noče jesti - kaj pa zdaj? Senzorni pristop k vzgoji za zdravo prehranjevanje

Uredila Anja Podlesek

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
Knjiga se ukvarja s psihološkimi vidiki uživanja hrane oziroma dejavnikov, ki vplivajo na zdravo prehranjevanje, zavračanje ali priljubljenost posameznih jedi. Izhaja iz mednarodnega raziskovalnega projekta PESCA, namenjenega raziskovanju spodbujanja uživanja zdravih jedi, v katerega so bili poleg raziskovalcev z univerz vključeni tudi proizvajalci zdrave hrane in šole. Poudarek raziskave je bil na izboljšanju zavedanja organoleptičnih lastnosti jedil, zvišanju občutljivosti pri njihovem uživanju, ozaveščanju pripisovanja pomena hrani ter drugih vidikov prehranjevanja in motiviranju za uporabo zdrave hrane.

Po eni strani stani prinaša knjiga spoznanja o hrani, njenih značilnostih in pomenu, tudi zgodovinskem razvoju prehranjevanja , po drugi pa o našem odnosu do nje in dejavnikih, ki nanj vplivajo. Bralec se bo srečal z izbirčnostjo, prehrambno neofobijo in drugimi s prehranjevanjem povezanimi pojavi.

Delo je tudi priročnik, ki na osnovi znanstvenih spoznanj omogoča njihovo praktično uporabo pri prehranjevanju otrok. V tem smislu predstavlja pomemben znanstveni in strokovni prispevek tako k psihologiji kot k znanosti o prehranjevanju.
iz recenzije prof. dr. Marka Poliča

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Starši, vzgojitelji, načrtovalci obrokov v vrtcih in šolah, kuharji... dobro poznamo težavo, ko bi želeli otrokom ponuditi zdravo in raznoliko hrano, oni pa jo zavračajo. Najraje bi jedli vedno enako, novih jedi ne bi niti poskusili, raje kot tradicionalne (zdrave) slovenske jedi pa imajo tisto, kar ponuja (nezdrava) hitra prehrana. Ta knjiga ponuja odgovore na vprašanje, zakaj je tako. Ukvarja se s psihološkimi vidiki uživanja hrane, z dejavniki, ki vplivajo na prehranjevanje, na zavračanje ali priljubljenost jedi. V osmih prispevkih različni avtorji raziskujejo vzroke, predstavljajo konkretne uporabne projekte in navajajo koristne nasvete ter motivacijske metode, da bi izboljšali prehrambene navade otrok. Urednica Anja Podlesek je prispevke uredila v priročnik, ki na osnovi znanstvenih spoznanj omogoča tudi povsem praktično uporabo. Namenjen je strokovnjakom, vendar ga toplo priporočam tudi staršem, saj zgrabi bika za roge in osvetli jedro težave.

Založba Znanstvena založba Filozofske fakultete, 2015
Mehka vezava, 255 strani
Mere: 23 x 16 cm
ISBN: 978-961-237-733-5

v košarico
Namesto: 19,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 6,00 €

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,95 €

Vrč za vodo s filtrom za prečiščevanje vode

Vrč za vodo s filtrom čisti vodo iz domačega vodovoda. BWT filter Iz vode slabše kakovosti odstrani škodljive snovi: klor, težke kovine (kot je svinec), organske nečistoče in pesticide in manjša nastajanje vodnega kamna.

v košarico
Namesto: 29,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.