Raziskujmo in pobarvajmo slike v Narodni galeriji / Discover and colour the paintings in National Gallery of Slovenia

Jelka Melik in dr., ilustracije Marko Kočevar

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
Poučna dvojezična pobarvanka, v kateri so predstavljene izbrane umetnine Narodne galerije, je namenjena mladim ljubiteljem umetnosti. Vendar to ni le navadna pobarvanka! Ob vsaki sliki je opis, v katerem je na kratko razloženo, kaj je na njej upodobljeno in obenem razkriva še kakšno zanimivost o njenem nastanku ali umetniku, ki jo je ustvaril. Opis lahko preberemo tudi v angleškem jeziku in se pri tem naučimo novih besed. Pri ustvarjanju se bralci lahko poskušajo približati barvam, ki so jih slikarji uporabili na izvirnih delih, lahko pa se prepustijo domišljiji in izrisane podobe pobarvajo čisto po svoje. Pri tem je seveda priporočljivo, da si slike v živo ogledajo v Narodni galeriji. Odlično učno gradivo za likovno umetnost in angleški jezik.

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
V Narodni galeriji imamo veliko prelepih slik, na katerih so motivi, ki so zanimivi tudi za otroke. Kdo ne pozna slike Ivane Kobilce, na kateri otroci pomagajo spletati venček rož, slike Primicove Julije in njenega bratca, ko sta bila še majhna ali slike dečka z obročem, ki je na naslovnici tega otroškega vodnika, ki je hkrati pobarvanka? Na vsaki levi strani je v slovenščini in angleščini predstavljena ena izmed 16 slik. Podatki so odlično izbrani tako, da pritegnejo tudi otroke. Na vsaki desni strani pa je ista slika spremenjena v pobarvanko. Med ustvarjalno igro otrok sliko opazuje veliko bolj podrobno in poglobljeno, kot če bi jo zgolj opazoval. Jelka Melik in dr., ilustracije Marko Kočevar, založba Hart.

Založba Hart, 2016
Mehka vezava, 32 strani
Mere: 26 x 21 cm
ISBN: 978-961-6882-24-8 

v košarico
Namesto: 12,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 8,00 €

Anja in Nik: Prvič v šoli

Glavna junaka Anja in Nik v sedmih prikupnih ilustriranih zgodbah spoznavata, kako je v šoli. Dobra ideja za darilo prvošolčkom!

v košarico
Cena: 12,90 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Pojdi z menoj S pesmijo po Sloveniji + CD

Knjiga je še nerabljena! Knjiga, ki bralca in poslušalca popelje na popotovanje po Sloveniji ob glasbi 18 slovenskih ljudskih pesmi v priredbi Blaža Puciharja, z ilustracijami Damijana Stepančiča in s spremno besedo Dušice Kunaver. Pojdi z menoj... v deželo, kjer rasteta nagelj in rožmarin. Kjer je pesem lahko vesela, žalostna, ljubezenska ali šegava. Dodana je zgoščenka s pesmimi iz knjige. 

v košarico
Namesto: 37,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 19,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.