Na potep v naravo

Mateja Gomboc, ilustracije Erika Omerzel Vujić

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
Pozor – nevarnost, da se okužite z veseljem do narave!
Imenitne zgodbe za eko bralce: Kakšen je gozd pozimi? Kje živijo čmrlji? Koliko kostanja prinesemo domov? Kaj so krplje? Kako prespati v naravi? Kaj pa, če nenadoma srečamo medveda? Vabimo vas, da jo z Ivano, Juretom in njunimi prijatelji po odgovore na vsa ta in še številna druga zanimiva vprašanja o gozdu, travniku in njunih prebivalcih tudi vi mahnete Na potep v naravo! Besedilo Mateje Gomboc dopolnjujejo ilustracije Erike Omerzel Vujić.
Avtorica v knjigi spretno poveže svojo ljubezen do odkrivanja narave in njenih skrivnosti ter čut za delo z otroki. Ko se združijo vedoželjnost, pustolovska žilica in želja po življenju v pristnem stiku z naravo, ni več ovir za male junake. Tudi strokovno preverjena dejstva s področij biologije in gozdarstva avtorica podaja na privlačen način in tako res spodbuja male in velike junake, naj se odpravijo ven, v naravo, in odkrijejo, kako čudovita je – naj si jo ogledujemo s povečevalnim steklom, z daljnogledom ali s prostim očesom. V času, ko se bolj in bolj zavedamo pomena zdravega odnosa do narave, ta poučna knjižica prihaja kot nadvse dobrodošlo branje tako doma kot v šoli.

O avtoricah:
Mateja Gomboc je pisateljica in profesorica. S svojimi otroki, domačimi in šolskimi, se je v življenju že veliko potepala, najraje v naravi, ki jo še vedno občuduje v vsakem trenutku dneva in vsakem letnem času. Občasno pa obtiči kar doma in piše. Tako je nastalo že veliko zgodb za male in velike bralce. Včasih v njeni glavi kar šumi od idej in zgodbe hočejo ven. Toda strogo jim zabiča: počakajte vendar, najprej se gremo razbistrit v gozd! Kuža je prvi za to. Potem se zgodbe, kuža in ona vrnejo – in glej, že so zapisane!
Erika Omerzel Vujić je že kot otrok rada risala in barvala, listala po slikanicah in v njih občudovala ilustracije. Vedno si je želela, da bi tudi sama znala tako risati. Prvo pravo pesem je ilustrirala kmalu po zaključku študija. Njene ilustracije bogatijo številne učbenike, delovne zvezke, knjige in revije za otroke. Najraje ilustrira humorne zgodbe in pesmi. Več o njenem ustvarjanju si lahko ogledate na spletnih straneh www.erikavujic.si.

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Ivana in Jure za rojstni dan dobita nahrbtnika. Navdušena otroka se odločita, da ju bosta prvi prosti dan preizkusila na izletu v gozdu. Tako se pričnejo njune pustolovščine, na katere povabita še prijatelje, včasih pa tudi odrasle, na primer, ko nekoč prespijo v gozdu. Petnajst krajših zgodb spretno prepleta zanimivo dogajanje s poučno vsebino, ki hkrati razkriva skrivnosti narave in opozarja na primeren odnos do nje. Mimogrede spoznamo drevesa v gozdu, se spomnimo, kako ravnati z gobami, prepoznamo stopinje živali in prisluhnemo nočnim zvokom v gozdu. To je knjiga, ki bo otroke navdušila za dogodivščine v naravi. Mateja Gomboc, ilustracije Erika Omerzel Vujić, založba Celjska Mohorjeva družba.

Založba Celjska Mohorjeva družba, Društvo Mohorjeva družba, 2016
Mehka vezava, 83 strani
Mere: 21 x 15 cm
ISBN: 978-961-278-255-9


 

v košarico
Namesto: 17,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 8,00 €

Anja in Nik: Prvič v šoli

Glavna junaka Anja in Nik v sedmih prikupnih ilustriranih zgodbah spoznavata, kako je v šoli. Dobra ideja za darilo prvošolčkom!

v košarico
Cena: 12,90 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.