Modeliranje živali iz treh osnovnih oblik, ustvarjalni priročnik

Bernadette Cuxart

Knjiga je še nerabljena!

Založnik o knjigi:
Čudovito darilo za vašega šolarja: od kroglice, kapljice in kače do pravega pravcatega zverinjaka! Knjiga vsebuje nazorne prikaze, kako iz treh osnovnih oblik – kroglice, kapljice in kače – zlahka ustvarimo več kot 40 prikupnih živalskih likov. Bodisi s starši in z učitelji, bržkone pa tudi sami, bodo otroci po navodilih lahko ustvarili nadvse pisan živalski vrt.
Verjetno se vsak spominja, kako je iz gline ali plastelina med prsti zgnetel prvo kroglico, jo razpotegnil v kačo in morda zvil v to ali ono obliko. Tovrstna ustvarjalnost je med otroki še vedno zelo priljubljena, kot ugotavljajo strokovnjaki pa tudi nadvse koristna za splošen otrokov razvoj. V barviti in pregledni knjigi je v nekaj korakih predstavljena izdelava več kot 40 različnih živalskih likov – od najpreprostejših do bolj slikovitih in zahtevnih. Vsem je skupno to, da so sestavljene iz le treh osnovnih oblik: kroglice, kapljice in kače. Najmlajši bodo živalski vrt morda ustvarili ob pomoči staršev ali vzgojiteljev, vsi pa, ki kaj več kot dobro leto sedijo v šolskih klopeh, bodo zverinjak ob nazorno prikazanih navodilih zlahka oblikovali sami. Zatorej: sami ali v družbi – veselo na delo!

Bernadette Cuxart (1965) je katalonska slikarka, ki jo že od nekdaj privlači svet otroške ustvarjalnosti. Uspešna je kot ilustratorka številnih otroških knjig in dejavna tudi kot avtorica del, v katerih k tovrstni ustvarjalnosti vabi druge, ne le najmlajše nadebudneže. Ena takih je tudi njena knjiga Modeliranje živali iz treh osnovnih oblik.

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Navdušujoč ustvarjalni priročnik kaže, kako lahko iz treh osnovnih oblik mase za gnetenje (kaplje, krogle in valja) naredimo 46 prikupnih živalic – cel zverinjak, ki bo navdušil otroke in odrasle. Nekatere živali so čisto preproste in primerne že za najmanjše, druge so bolj zapletene, nobena pa ni takšna, da je otrok ne bi zmogel modelirati sam ob pomoči staršev, vzgojiteljic ali učiteljic. No, šolarčki bodo lahko že tudi povsem samostojni, saj knjiga prikazuje nastajanje živalic korak za korakom, zelo nazorno, s številnimi ilustracijami in jasnimi, kratkimi besedili. Ustvarjanje z masami za gnetenje vsestransko koristi otrokovemu razvoju! Bernadette Cuxart, Celjska Mohorjeva družba.

Založba Celjska Mohorjeva družba, Društvo Mohorjeva družba, 2016
Trda vezava, 96 strani
Mere: 27,5 x 23 cm
ISBN: 978-961-278-254-2 

v košarico
Namesto: 19,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 8,00 €

Anja in Nik: Prvič v šoli

Glavna junaka Anja in Nik v sedmih prikupnih ilustriranih zgodbah spoznavata, kako je v šoli. Dobra ideja za darilo prvošolčkom!

v košarico
Cena: 12,90 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.