Kratke pravljice za utrujene starše

Michal Viewegh

Knjiga je še nerabljena!

O knjigi:
Na svetu je brez števila knjig za otroke, pravi Michal Viewegh, Kratke pravljice za utrujene starše pa so namenjene tako otrokom kot staršem. Napisal jih je z mislijo nanje. Mama ali oče sta zvečer po naporni službi večinoma preutrujena, da bi otrokom z velikim navdušenjem prebrala recimo šestnajst strani dolgo pravljico. Vse zgodbe v tej knjigi pa se da prebrati v desetih minutah in napisane so tako, da se starši ob njih ne dolgočasijo – nekateri odstavki, natisnjeni v modri barvi, so namreč namenjeni samo njim.

Michal Viewegh, avtor romanov in kratkih zgodb, je velika zvezda sodobnega češkega leposlovja. Veliko literarno odkritje z začetka obdobja češke tranzicije nadaljuje svojo sijajno literarno kariero in je že nekaj let najuspešnejši češki pisatelj in izredno priljubljen pri bralcih. V svojih delih o romantičnih razmerjih svojih sodobnikov piše s humorjem in ironijo, pri tem pa poskuša izpostavljati globlje pomene.
Viewegh je študiral češki jezik in pedagogiko ter sprva delal kot učitelj, nato je bil urednik v literarni založbi. Zdaj se že nekaj let preživlja kot pisatelj in rad pove, da s tem precej bolje zasluži od povprečnega Čeha. Že nekaj let vsako leto napiše eno delo, ki vedno izide spomladi. Njegova dela izhajajo v velikanskih nakladah in doživljajo ponatise ter so prevedena v enaindvajset jezikov. V slovenščino je prevedenih že dvanajst knjig.

Založba Narava, 2016
Trda vezava, 70 strani
Mere: 16,5 x 23,5 cm
ISBN: 978-961-6893-89-3 

v košarico
Namesto: 14,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 8,00 €

Zlata ptica in druge slovenske pravljice, CD za otroke

Slovenske ljudske pravljice Zlata ptica, Pastirček, O povodnem možu in Palček pripovedujeta odlična dramska igralca Boris Ostan in Nataša Tič Ralijan.

v košarico
Cena: 8,00 €

Anja in Nik: Prvič v šoli

Glavna junaka Anja in Nik v sedmih prikupnih ilustriranih zgodbah spoznavata, kako je v šoli. Dobra ideja za darilo prvošolčkom!

v košarico
Cena: 12,90 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.