Čast, roman Elif Shafak

Elif Shafak

Knjiga je še nerabljena!

O knjigi:
Svet mora biti poln raznolikosti, a človeška bitja so povsod enaka
Elif Shafak je mojstrica besed, opisov, vzdušja. Nikoli ne hiti, vzame si čas, da nas zapeljuje, in na koncu vedno preseneti. Glavni junakinji sta enojajčni dvojčici Rožnata usoda in Dovolj lepote. »Svojega otroka si lahko poimenoval Čast, če je bil deček. Moški so imeli čast,« zapiše na začetku in razkrije nosilca teme v romanu, kjer prevladujejo ženske. Sestri Pembe Kader in Džamili Yeter (tak je poetičen prevod njunih imen v vsakdanjost) tketa zgodbo od Efrata, kjer je vse v sožitju s skromno naravo, do migrantov polnega Londona. Tista, ki ostane doma, je odlična babica, reši in spravi na svet veliko otrok, svojih nima. Sestra ima tri, živi življenje na zahodu z vsemi možnostmi, strahovi in pastmi. Umor iz časti ne spremeni samo njunih življenj. Stara mantra eksotičnega sveta zatrese in spremeni vse. Kot je pri Elif Shafak v navadi, gre za pisano preprogo družinskega DNK-ja, ki v širokem objektivu zajame brbotanje krvi časa in prostora. Vse, kar je bilo nekoč, odmeva danes in bo odmevalo tudi v prihodnosti in Elif Shafak opisuje, prepleta in nevsiljivo diagnosticira. »Rasizem ni del vsakdanjega življenja, kakor je v nekaterih drugih državah, o katerih slišim. Subtilen je in vedno lepo zloščen. Ne gre za barvo kože ali religijo, res ne. Gre za to, kako civiliziran si.« Sprava je in bo vedno posledica preteklih danosti, ki vplivajo na voljo in odločitev posameznikov. Pri tem ne uide ironiji naključij, ne žuga z moralo, nič sladko-grenkega ni v njenem pisanju. Vedno znova ga utiri v vseh njegovih paradoksih, žalostih, ljubezni in naključjih, ki to niso.

Založba Sanje, 2016
Mehka vezava, 432 strani
Mere: 19,5 x 12,5 cm
ISBN: 978-961-274-417-5
 

v košarico
Namesto: 16,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 6,00 €

Anja in Nik: Prvič v šoli

Glavna junaka Anja in Nik v sedmih prikupnih ilustriranih zgodbah spoznavata, kako je v šoli. Dobra ideja za darilo prvošolčkom!

v košarico
Cena: 12,90 €

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,95 €

Nogavičke z ropotuljico Playskool 0m +

Prikupne nogavičke imajo všito ropotuljico z dvema različnima likoma - muco in kužkom.

v košarico
Namesto: 7,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €

Slonček

Ljubki slonček iz mehkega, pralnega pliša dojenčku dela družbo v vozičku in mu pomaga zaspati v posteljici.

v košarico
Namesto: 8,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 4,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.