Ne pozabi na veselje

Phil Bosmans

Knjiga je še nerabljena!

O knjigi:
Besede človečnosti, topline in moči, zaupanja in humorja. Bosmansova knjiga Ne pozabi na veselje je izraz avtorjeve pristne življenjske radosti. V kratkih besedilih belgijski duhovnik razmišlja o mnogih pozabljenih priložnostih, ko se lahko veselimo. Besedila so deloma pisana kot pesem, deloma kot meditacija. Vsa pa globoko segajo v temelje in brezna življenja.

Knjigi so dodane premišljeno izbrane fotografije, njihov izbor pa želi nevsiljivo dopolniti sporočilo te knjige.

Belgijskega duhovnika ter avtorja številnih duhovnih spisov Phila Bosmansa (1922–2012) je slovenskim bralcem prva približala revija Prijatelj, verski list bolnikov, invalidov in njihovih prijateljev (danes ga izdaja Dom sv. Jožefa v Celju), s prispevkom Sklenil sem prijateljstvo z naravo v prvi številki dvomesečnika leta 1989. Sledile so številne objave, pod prevod katerih se je podpisovala Darinka Slanovec vse do leta 1995, ko je pri Celjski Mohorjevi družbi izšla prva Bosmansova knjiga Ne pozabi na veselje. Sledile so še knjige Rože sreče moraš saditi sam (1995), Sreča se skriva v tebi (1996), Rad te imam (1997) in Reci življenju da (1999), ki so bile večkrat ponatisnjene. Po dveh desetletjih od prvih izdaj se je Celjska Mohorjeva družba odločila, da med svoje bralce ponovno pošlje Bosmansove »vitamine za srce« in ponatisne štiri od teh petih knjig.

Prva Bosmansova knjiga v nizozemskem izvirniku z naslovom Dragi človek, rad te imam je izšla leta 1972. Nemški prevod se je pojavil leta 1976, po njem je nastala slovenska knjiga z naslovom Ne pozabi na veselje. Že ob prvem izidu knjige je Bosmans zapisal, da misli, da je: »… v tej knjigi napisal nekaj, kar ljudje čutijo. Ljudje pravzaprav o vsem tem razmišljajo, jaz pa to samo zapišem. Morda je to razlog, zakaj tako radi berejo moje knjige: v njih prepoznajo sebe.«

Bosmans je postal mojster posrečenih gesel Ustvarjeni smo za veselje, Sonce ne prezre nikogar … in presenetljivih naslovov Ljubezen je lahko le zastonj, Računalnik ne dela s srcem itd. Njegovi izreki po petdesetih letih od prvih izdaj v izvirnem jeziku še vedno nagovarjajo. Nagovarjajo človeka, ne glede na njegovo zemeljsko prtljago: mladega, starega, revnega in bogatega. V meditacijah, mestoma celo pesmih, je čutiti Bosmansovo besedno mojstrstvo. Z izbranimi in ne odvečnimi besedami avtor zadene v srčiko človeških problemov.

Verjetno so Bosmansovi »vitamini«, osvobojeni navlake, po pol stoletja še vedno »snov«, ki jo človek potrebuje za duhovno rast.


Založba Celjska Mohorjeva družba, Društvo Mohorjeva družba, 2017
Mehka vezava, 150 strani
Mere: 19 x 12,5 cm
ISBN: 978-961-278-320-4

v košarico
Namesto: 12,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 8,00 €

Knjiga najlepših imen za novorojenčka

V mesecih pričakovanja gotovo mnogo premišljujete o tem, kakšno ime izbrati otroku. V knjigi "Najlepša imena" največji slovenski strokovnjak na tem področju Janez Keber razloži izvor in pomen več kot 650 imen. V knjigi so zbrana tako stara slovenska imena kot imena, ki so v modnem trendu, nazoren prikaz numerološkega izračuna, zakonske omejitve pri izbiri imena... Več kot zanimivo branje za vse bodoče starše!

v košarico
Cena: 12,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.