Mamice

Fiona Higgins

Knjiga je še nerabljena!

O knjigi:
Mamice je roman o šestih precej različnih ženskah, ki se kmalu po rojstvu svojih otrok odločijo, da se bodo redno srečevale. Roman sledi vsaki posameznici posebej, hkrati pa se posveča tudi njeni vlogi v skupini. Šesterica se sčasoma precej poveže in spletejo se precej močne prijateljske vezi, nekega dne pa nepredstavljivo grozovit dogodek spremeni vse.
Mamice, prvenec pisateljice Fione Higgins, je sveže in privlačno branje. Na videz preprosta tematika je nadgrajena s pripovedno močjo dela. Protagonistke romana, ki se po osebnostih in življenjskih zgodbah precej razlikujejo, so neverjetno dobro opisane in prepričljive. Različne perspektive gradijo večglasno strukturo romana, ki povezuje raznovrstne vidike materinstva in vzgajanja otrok, hkrati pa nosijo pomembno sporočilno vrednost – kako lahko nabor različnih posameznikov sčasoma postane povezana skupina ter kako lahko navadni neznanci postanejo dobri prijatelji. Roman Mamice je neverjetno prepričljiv prikaz ljubezni, seksa, zakona in starševstva v vedno bolj zapletenem svetu. Ganljiva, provokativna, nežna in napeta pripoved, ki zagrabi svojega bralca in ga ne izpusti do konca.

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Duhovit, napet, grenko sladek roman prepleta zgodbe petih žensk, ki so pravkar postale mamice. Njihove življenjske poti, želje, prepričanja, pretekle izkušnje, izkušnje poroda, cilji in okoliščine so zelo različne. Sprva jih združuje le poporodna materinska skupina. Sčasoma pa se med njimi začnejo tkati tudi tesnejše vezi, naklonjenosti in antagonizmi. Njihove zgodbe se pričnejo prepletati, nazadnje pa se njihove usode povežejo na prav presenetljiv način. Roman da besedo vsaki izmed petih mater, v njihovih zgodbah, skrbeh, bolečinah, veselju, napakah in modrosti, pa se bo prepoznala marsikatera med nami.

Založba Miš, 2017
Trda vezava, 304 strani
Mere: 23,5 x 15,5 cm
ISBN: 978-961-272-246-3


 

v košarico
Namesto: 33,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 25,00 €

Ne spreglejte

Odejica Slonček

Mehka, topla, pralna odejica za dojenčka z ljubkim slončkom iz 100% poliestra meri 100 x 70 cm. Primerna je tudi za darilo ob rojstvu.

 

v košarico
Namesto: 15,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Nogavičke z ropotuljico Playskool 0m +

Prikupne nogavičke imajo všito ropotuljico z dvema različnima likoma - muco in kužkom.

v košarico
Namesto: 7,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €

Slonček

Ljubki slonček iz mehkega, pralnega pliša dojenčku dela družbo v vozičku in mu pomaga zaspati v posteljici.

v košarico
Namesto: 8,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 4,00 €

Posebne izdaje Novorojenček

Revije Novorojenček so za mlade starše vedno aktualne. Naročite lahko posebne izdaje Novorojenček iz let 2018, 2019 in 2020.
 

v košarico
Cena: 4,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.