Ne bi hotel živeti brez čiste vode!

Roger Canavan, ilustracije David Antram

Knjiga je še nerabljena!

O knjigi:
Brez vode ne bi mogli živeti. Skoraj dve tretjini našega telesa sta iz vode. Vodo potrebujemo za umivanje, pitje in da se znebimo odpadkov. Ampak v vodi so lahko tudi smrtonosne bakterije in strupi. Dandanes je eden izmed največjih izzivov znanstvenikov in vlad to, da omogočijo vsakemu od nas dostop do čiste vode.

- Skoraj dve tretjini zemlje je pokrite z vodo, a le dva odstotka te vode je pitne,
- Zapomni si, da tudi rastline in živali potrebujejo čisto vodo, prav tako kot ljudje,
- Tvoj »vodni odtis« je celotna količina vode, ki jo porabiš. Precej večji je, kot so predstavljaš, saj je vanj zajeta vsa voda, ki so jo potrošili, da so izdelali in transportirali stvari, ki jih kupuješ,
- Umazano vodo lahko očistimo, a to je težaven in drag proces. Bolje je, da že v osnovi ne onesnažimo vode.

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Brez čiste vode ne bi mogli živeti in vendar je ni povsod po svetu na razpolago neomejeno. Bogato ilustrirana knjiga s kratkimi besedili pojasnjuje, od kod pride voda in kako kroži. Pove, za kaj vse jo naše telo nujno potrebuje in kako nas voda ohranja zdrave. Opozarja na vire onesnaženja vode in na posledice za zdravje. Svetuje, kako porabiti manj vode, razloži načine čiščenja onesnažene vode in pove, da zaradi vode divjajo vojne. Na vrhu strani pa so dodani še zanimivosti o vodi in predlogi za poskuse z vodo, na koncu pa je še slovarček manj znanih besed.

Založba Hiša knjig, založba KMŠ, 2017
Trda vezava, 35 strani
Mere: 21,5 x 24,5 cm
ISBN: 978-961-7015-13-3


 

v košarico
Namesto: 16,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Ne spreglejte

Živa in Stiška kneginja

Knjiga je še nerabljena! V železnodobnem naselju nad današnjo Stično je sila živahno. Poglavar tamkajšnjega mesta ženi svojo hčer Viro. Prosti naselju hitijo najimenitnejši snubci tega časa. Vsi si želijo Virine roke, saj poleg ljubezni prinaša tudi mega bogastvo in otipljiv vpliv. Vira se zajde sredi velike preizkušnje, v kateri ji na pomoč priskočita naša junakinja Živa iz muzeja in čedni izdelovalec situl Svit. 

v košarico
Namesto: 11,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 9,00 €

Vulkani – Vznemirljivo popotovanje v svet pretresljivih naravnih katastrof, ki jih povzročajo vulkani

Knjiga je še nerabljena! V knjigi so prikazani temeljni procesi v notranjosti Zemlje, zaradi katerih prihaja do vulkanskih izbruhov. 

v košarico
Namesto: 12,30 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 6,00 €

Vrč za vodo s filtrom za prečiščevanje vode

Vrč za vodo s filtrom čisti vodo iz domačega vodovoda. BWT filter Iz vode slabše kakovosti odstrani škodljive snovi: klor, težke kovine (kot je svinec), organske nečistoče in pesticide in manjša nastajanje vodnega kamna.

v košarico
Namesto: 29,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.