Kancijan iz Ogleja

Darja Kastelic, ilustracije Teja Milavec

Knjiga je še nerabljena!

O knjigi:
Knjiga o iskanju življenjskega poslanstva (poklica) v zgodnjem obdobju odraščanja in odkrivanju dobrih zgledov v svetniški poti zavetnika domače cerkve, oglejskega mučenca sv. Kancijana. Maj Kocjančič je desetletni deček iz vasice Mirna Peč na Dolenjskem, ki je stopil v ranljivo obdobje odraščanja. Odkriva, kaj bo njegovo življenjsko poslanstvo. Stričev zgled (zgodovinar raziskovalec) ga pripelje do zanimive zgodbe o življenju sv. Kancijana, zavetnika domače cerkve. Svetnikova življenjska pot, mestoma tudi srhljiva (mučeniška smrt z obglavljenjem v 4. stol.) daje Maju pomemben poduk – pogum in trdna vera sta pot do uspešnega življenjskega poslanstva. Knjiga je oblikovana tako, da lajša branje otrokom, ki imajo težave z disleksijo.

O avtoricah:
Darja Kastelic (rojena 1971) razveseljuje mlade bralce s šmarničnim branjem za otroke. Svoje pesmi in prozo objavlja v revijah, kot so Ognjišče, Mavrica, Prenova. Z družino živi in ustvarja v Mirni Peči na Dolenjskem. Teja Milavec je mlada ilustratorka, ki je diplomirala na Fakulteti za dizajn. S svojimi ilustracijami je opremila že več otroških knjig (Miklavž in modrosti sveta, Sveta Bernardka lurška, Mojster Titiku in Veselo mesto). Živi in ustvarja v Ljubljani.

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Maj Kocjančič iz Mirne Peči na Dolenjskem, kjer sta se rodila Tone Pavček in Lojze Slak, je pravkar ugotovil, kaj bo, ko odrase – raziskovalec, kot njegov stric, ki mu je povedal marsikaj o zgodovini. Na primer, da priimek Kocjančič izvira iz imena svetnika Kancijana. Prikupna slikanica Darje Kastelic v zgodbo o dečku spretno vplete življenjsko zgodbo svetnika in jo poveže z zgodovino slovenskega prostora. Na koncu je notni zapis pesmi Sveti Kancijan Matija Tomca in pa kratek kviz, ki spodbuja osredotočeno branje. Zgodbo dopolnjujejo sončne ilustracije Teje Milavec.

Založba Celjska Mohorjeva družba, 2017
Mehka vezava, 31 strani
Mere: 23,5 x 16,5 cm
ISBN: 978-961-278-332-7

 

v košarico
Namesto: 7,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 5,00 €

Ne spreglejte

Zverinice iz Rezije, CD za otroke

Slovenske ljudske pripovedke pripovedujejo najboljši slovenski dramski igralci: Polde Bibič, Duša počkaj, Boris Kralj, Iva Zupančič, Boris Cavazza, Jožica Avbelj, Jože Mraz, Tone Gogala, Brane Miklavc, Milenca Janežič...

v košarico
Cena: 8,00 €

Anja in Nik: Prvič v šoli

Glavna junaka Anja in Nik v sedmih prikupnih ilustriranih zgodbah spoznavata, kako je v šoli. Dobra ideja za darilo prvošolčkom!

v košarico
Cena: 12,90 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.