Duša na delu

Franco Berardi - Bifo

Knjiga je še nerabljena!

O knjigi:
Duša na delu je ena najbolj znanih knjig marksističnega medijskega teoretika in aktivista Franca Berardija - Bifa. Doživela je odmevne prevode v petnajst jezikov, v Italiji pa zaradi avtorjeve kritike družbenih, ekonomskih in političnih razmer(ij) ni izšla.

Knjižica, je prvi knjižni prevod kakega Berardijevega dela pri nas. Prinaša historični pregled in analizo radikalne politične misli od 60. let do konca 20. stoletja, s posebnim poudarkom na delavski alienaciji v postindustrijski družbi, ki jo avtor preizpraša skoz neomarksistične, deleuzovske in guattarijevske koncepte, skoz kritično teorijo ter semiotiko. Z njihovo pomočjo razvije izvirno teoretsko o(g)rodje, s katerim prepričljivo oriše vzroke in posledice sodobnih oblik alienacije, subjektivizacije in prekarizacije delavskih odnosov v neoliberalni kapitalistični družbi. Prepričljivo razloži, kako so marksistični pojem odtujenosti nadomestile psihopatologije ter izguba delavčeve subjektivnosti: sodobni kapitalizem skuša v neskončnost ustvarjati dobičke iz umskega dela za računalniki, kar je v okolju, ki je visokotehnološko, preobloženo z dražljaji, izjemno kaotično in hitro, vzrok za tesnobe. Prekarizacija delavcev je temelj nove subjektivizacije, ki raztaplja obljube o progresivnosti zgodovine in lepši prihodnosti. Rešitev, ki jo predlaga, so novi modeli ekonomske in družbene organizacije, ki temeljijo na solidarnosti. Bifova pisava je akademska in zahtevna, obenem pa vznemirljiva in zabavna.


Založba Maska, 2013
Mehka vezava, 247 strani
Mere: 19x12,5 cm
ISBN: 978-961-6572-35-4

 

v košarico
Namesto: 19,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Ne spreglejte

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.