Zgodbe proti nespečnosti

Achille Campanile

Knjiga je še nerabljena!

O knjigi:
Tekal je naokrog in povohljal vsakega mimoidočega, toda nihče ni bil in tudi ni hotel biti njegov gospodar. Nato se je obrnil in šinil po ulici; na vogalu je obstal in se ozrl v vse smeri. Gospodarja ni bilo. V skokih je zdirjal nazaj v ulico, okoli njega je škropila umazanija in z dlake mu je kapljal dež. Ustavil se je na vsakem vogalu, a gospodarja ni bilo nikjer. Tedaj je sedel na križišče dveh ulic, iztegnil kuštravo glavo proti nebu in zatulil.

Novinar, televizijski in časopisni kritik, scenarist, pisatelj in dramatik Achille Campanile (1899–1977) je bil eden najpomembnejših humorističnih piscev italijanskega 20. stoletja. Pisati je začel že kot najstnik, leta ’24 pa zabeležil tudi prve dramske uspehe. V najplodnejših desetletjih od sredine dvajsetih do sredine štiridesetih let je napisal okoli petdeset komedij, dobro desetino romanov in na stotine tako imenovanih »tragedij v par replikah«. V zadnjih letih življenja je doživel svoj drugi vrhunec, zlasti z zbirkama kratkih satiričnih zgodb Priročnik za konverzacijo ter Šparglji in nesmrtnost duše.
Pričujoči izbor zgodb iz omenjenih zbirk in opusa Campanilejevih komičnih dramoletov je prvo književno delo tega popularnega naslednika futurizma in predhodnika književnosti absurda v slovenskem prevodu.

 


Založba LUD Literatura, 2015
Mehka vezava, 186 strani
Mere: 23 x 14 cm
ISBN: 978-961-6952-68-2
 

 

v košarico
Namesto: 22,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 14,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 8,00 €

Komplet knjige "Nosečnost od tedna do tedna" in zapestnice proti slabosti

V posebni ponudbi sta po zelo ugodni ceni skupaj na voljo knjiga Nosečniški koledar od tedna do tedna in zapestnica proti slabosti Sea-band.

v košarico
Namesto: 35,11 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 20,00 €

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.