Tabu

Matej Pollick

Knjiga je še nerabljena!

O knjigi:
Pestrost, ki nas obdaja, je polna radožive domišljije, ki naj bi se ji prepustili ter pozabili, kar nas tare. Vsa naša pretekla in prihodnja življenja … Tako kot prostaki kot v koži odličnežev meljemo stara življenja, da bi se bolje znašli v prihodnjih, novih rodovih. Zgodbe iz kozarca drnuljine marmelade so tabu. In (tabu) sedeminštirideset dni po ... se povezuje s tistim (tabujem), ki morda že je ali še pride.

Odlomek:
Ko sem pred leti zagledal, da se mečejo stran čistila, krtačke in podobno, sem zagnal vik in krik. Čeprav nisem pogosto doma, sem Greti povedal svoje mnenje. V Afriki ljudje nimajo za jesti, v Ameriki je polno brezdomcev na cestah, na Kitajskem morajo ljudje ves čas jesti le riž, a mi Slovenci si lahko privoščimo, da bomo stvari, ki so napol uporabljene, metali stran.

Greta se je strinjala z mojim negodovanjem, a se je seveda branila, da moramo imeti vsaj toliko dostojanstva, da ne bomo neuporabnih reči metali na dvorišče kot tisti cigani. Temu sem moral pritrditi, saj je zadnjič eden od časnikov pisal, da so se neki cigani v neki vasi v Prekmurju pripeljali do neke hiše, kjer se jim je ob živi meji vžgal avtomobil. Živi bi bili zgoreli v tisti stari kovinski pločevinki, če ne bi gasilci pridrveli na pomoč. Okoliški prebivalci namreč niso želeli pomagati od samega strahu, da jih ne bi okradli.


Založba Ved, 2011
Mehka vezava, 192 strani
Mere: 21 x 14,5 cm
ISBN: 978-961-6814-37-9

v košarico
Namesto: 31,20 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 8,00 €

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.