Moji črnolasi bratje

Ladislav Fuks

Knjiga je še nerabljena!

O knjigi:
Češki pisatelj Ladislav Fuks (1923–1994) se je v Mojih črnolasih bratih lotil židovske problematike, vprašanja brezpravja in holokavsta, ki sta s protektoratnim režimom leta 1939 prodrla tudi v Prago. Pred sabo imamo kronološki prikaz dogodkov, ki so med drugo svetovno vojno prizadeli pripadnike židovske narodnosti v Pragi. Avtor v realnem časovnem zaporedju opisuje, kako režim čedalje bolj krči njihove človekove pravice in svoboščine, kako jih čedalje bolj rine na rob prepada. Neracionalno, fanatično, naravnost brezumno sovraštvo do židov pooseblja učitelj zemljepisa, ki se izživlja nad dijaki židovskega porekla. V ospredju posameznih besedil pa so vendarle protagonistove osebne travme in občutki krivde: groza v notranji, psihični realnosti ni nič manjša od vojne in holokavsta v zunanjem svetu. Fuksova besedila se navezujejo na kafkovsko tradicijo, saj sta njihova ključna gradnika groteska in grozljiva atmosfera. Tako se že v tej kratkoprozni zbirki, ki je njegova prva leposlovna knjiga, kaže smer, ki jo je v ustvarjalnosti nadaljeval tudi pozneje: za učinek grozljivega vzdušja uporablja tehniko »komponiranja« besedila po načelih glasbene kompozicije.


Založba LUD Literatura, 2010
Mehka vezava, 134 strani
Mere: 23 x 13,5 cm
ISBN: 978-961-6717-48-9

 

v košarico
Namesto: 21,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 8,00 €

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.