Napake in spake proč! Pomagajmo Packotu!

Walter Grudina

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Prijetna in hudomušna knjiga Napake in spake, proč! Pomagajmo Packotu! predstavlja izbor Packovih stripov, ki že nad dvajset let izhajajo v mesečniku Pastirček, namenjen osnovnošolski mladini, ki ga izdaja Zadruga Goriška Mohorjeva. Stilno izdelana figura Packa je nastal izpod iznajdljivega peresa ilustratorja in grafika Walterja Grudine, po rodu Tržačana, ki živi in ustvarja v Gorici in kot »zamejski« človek in šolnik dobro pozna jezikovne zadrege in težave, s katerimi se srečujejo in se z njimi »borijo« otroci slovenskih šol.

Packo, navihan in za šolsko delo ne ravno preveč navdušene deček, se namreč izraža na svojevrsten način, v spakedranščini ali v »packovščini«, kot je njegovo izražanje v spremni besedi h knjigi poimenoval David Bandelj, v spletu spakedrank, ki nastajajo iz mešanice italijanščine in slovenščine. Packove domislice so v teh letih postale pravi učni pripomoček pri učenju in obvladanju slovenskega jezika. Njegovim samogovorom in pogovorom je v vsaki številki revije posvečena ena stran, napisana v Packovi tipični govorici; spodaj, ob koncu strani, pa je označen prostor, v katerega lahko učenci sami vnesejo popravljeno oz. v zborno slovenščino predelana Packova »tuhtanja«.

Pričujoča izdaja, ki je izšla v zbirki Pastirčkova knjižnica z zaporedno številko 25, na 64 straneh prinaša ravno toliko stripov, s katerimi želi tudi Packo na svoj pristen način obeležiti 70-letnico izhajanja revije Pastirček.

Založba Zadruga Goriška Mohorjeva, 2017
Mehka vezava, 64 strani
Mere: 21,0 x 28,0 cm
ISBN: 978-88-96632-64-2

v košarico
Namesto: 13,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 8,00 €

Zverinice iz Rezije, CD za otroke

Slovenske ljudske pripovedke pripovedujejo najboljši slovenski dramski igralci: Polde Bibič, Duša počkaj, Boris Kralj, Iva Zupančič, Boris Cavazza, Jožica Avbelj, Jože Mraz, Tone Gogala, Brane Miklavc, Milenca Janežič...

v košarico
Cena: 8,00 €

Anja in Nik: Prvič v šoli

Glavna junaka Anja in Nik v sedmih prikupnih ilustriranih zgodbah spoznavata, kako je v šoli. Dobra ideja za darilo prvošolčkom!

v košarico
Cena: 12,90 €

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Lonček Pikapolonica

Keramični lonček z ljubko podobo Pikapolonice, lika iz revije za otroke Pikapolonica, je primeren za čaj, belo kavo...
 

v košarico
Cena: 5,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.