Zmagovalci - Izkušnje in nasveti v pomoč staršem otrok z rakom

Bogi Pretnar

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Žive zgodbe staršev, ki ponujajo svojo oporo. Česa se oprijeti, če se bolezen otroka, ki udari v življenje družine, imenuje … rak? Čas srečevanja z otrokovim ra¬kom je čas neprestanih notranjih vprašanj, trpljenja vseh družinskih članov in preizkušenj odnosov, strahu, pogosto odrinjenosti in občutkov krivde. V knjigi, ki je nastala na pobudo Jonatana Prijatelja, Društva staršev otrok z rakom, svoje izkušnje v podporo družini predstavljajo ugledni strokovnjaki: pediatri, psihiatri, klinična psihologinja, die¬tetiki; zapisane so zgodbe in izkušnje staršev ter pomembni praktični napotki. Namen knjige pa je predvsem staršem obolelih otrok sporočiti, da niso sami, da so s svojo oporo in izkušnjami na voljo ljudje, ki znajo pomagati.

Kot otroci znamo gledati angele v vsakem bitju. Kot odrasli znamo gledati angele le še v otrocih. Vendar resnični otroci, tudi naši lastni, živijo v resničnem svetu, v katerem se lahko mimo vsake logike in kadarkoli zgodijo neprijetna, nepravična in boleča dejstva. Huda bolezen je eno od takih dejstev, na katera zlasti v povezavi z malimi angeli ne želimo niti pomisliti, ker se nam zdi nemogoče in nedopustno. A ko se zgodi, je potrebno v hipu sneti z oči očala, skozi katera v otrocih tako radi prepoznavamo in obujamo lastne, davno pozabljene sentimente. Razvoj medicine je na srečo omogočil, da je pri zdravljenju otrok, ki imajo zaradi svoje mladosti v svojih tkivih še ves razvojni in regenerativni potencial, resnično mogoče narediti zelo veliko, veliko od tega bi še desetletje nazaj obveljalo kot čudež.

Založba Celjska Mohorjeva družba, 2017
Mehka vezava, 136 strani
Mere: 23,5 x 16,5 cm
ISBN: 9789612783587

v košarico
Namesto: 15,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 8,00 €

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.