Elementi - Popolni ilustrirani vodič

Jack Challone

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Kaj imata skupnega Taj Mahal in naše okostje? Kaj pa Eifflov stolp in naša kri? Ulične svetilke, ki nam osvetljujejo pot ponoči, in sol v naši hrani? Odgovori so kalcij, železo in natrij – vsi so elementi. Ustvarjeni so bili ob velikem poku in v supernovah ter so s spojinami, katerih del so, ustvarili naše Osončje, planet, na katerem živimo, zrak, ki ga dihamo, vodo, brez katere ne moremo živeti, in beljakovine, ki so bile ključne za nastanek življenja. V tej knjigi so zapisane vse osnovne informacije o vsakem od 118 elementov.
Nekateri, kot so ogljik, kisik in aluminij, so nam dobro poznani; drugi, kot sta gadolinij in telur, ne. Znotraj knjige boste našli ključne informacije o vseh elementih, pomembne spojine, ki jih tvorijo, njihove možnosti uporabe in osupljive zgodbe o njihovih odkritjih. Našli boste tudi jasno in natančno razlago o tem, kaj element sploh je, kako in zakaj so elementi razporejeni v periodnem sistemu in razlago o strukturi atomov, ki gradijo vse okrog nas.


Založba TZS, 2017
Mehka vezava, 160 strani
Mere: 18 x 22 cm
ISBN: 9789612514310

v košarico
Namesto: 29,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 20,00 €

Ne spreglejte

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.