Metuljčki in mehaniki - Slovenska mladinska književnost med meščanstvom in socializmom

Peter Svetina

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Večkrat nagrajeni pesnik, pisatelj in prevajalec Peter Svetina (1970), ki s svojimi deli najpogosteje nagovarja otroke, se z mladinsko književnostjo že vrsto let ukvarja tudi teoretsko. Uredil je antologijo starejše slovenske mladinske književnosti Pionirji na promenadi, v pričujočem delu pa se ukvarja zlasti z razumevanjem slovenske mladinske književnosti v odnosu do družbenega konteksta.

Knjiga prinaša pogled na oblikovanje literarnega kanona po drugi svetovni vojni, med drugim pa tudi dragocene in manj znane informacije o zgodovini slovenskega založništva za otroke in mladino pri nas. Peter Svetina (1970) je študiral slavistiko na ljubljanski filozofski fakulteti. Doktoriral je iz starejše slovenske poezije, zdaj pa predava slovensko in južnoslovanske književnosti na univerzi v Celovcu. Piše za otroke in odrasle, prevaja zlasti iz češkega in hrvaškega oz. srbskega jezika, ob vsem tem pa ves čas raziskuje slovensko mladinsko književnost.

Pričujoča knjiga je rezultat raziskovanja zadnjih desetih let, ki je bilo predstavljeno že v nekaterih člankih, in tvori celoto z antologijo slovenske mladinske književnosti med letoma 1920 in 1948 Pionirji na promenadi (Kondor, 2011). Razpravam v angažirani sveži dikciji se pozna, da njihov avtor dr. Peter Svetina ni samo znanstvenik, marveč tudi pesnik in pisatelj. Njegova monografija, ki osvetljuje vznemirljivo časovno obdobje, prinaša (ob strokovnih izzivih) pomembne nove izsledke, relevantne za vsakršno sodobno interpretacijo zgodovinskega razvoja slovenske mladinske književnosti.

Založba MK, 2019
Mehka vezava, 248 strani
Mere: 20,5 x 14,5 cm
ISBN: 978-961-01-5400-6

v košarico
Namesto: 27,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 20,00 €

Ne spreglejte

Komplet knjige "Nosečnost od tedna do tedna" in zapestnice proti slabosti

V posebni ponudbi sta po zelo ugodni ceni skupaj na voljo knjiga Nosečniški koledar od tedna do tedna in zapestnica proti slabosti Sea-band.

v košarico
Namesto: 35,11 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 20,00 €

Velika kuharica za nosečnice, dojenčke in malčke

Knjiga prinaša sodobna spoznanja o prehrani, več kot 220 receptov za kakovostne in okusne jedi ter praktične nasvete za mamice in otroke. Začenja se že v nosečnosti z nasveti za žensko, nato bralca vodi po pravilni prehrani otroka od dojenja do prve žličke. Sledijo recepti za načrtovanje skupnih družinskih kosil. Staršem bodo v dragoceno pomoč tudi poglavja o higieni, boleznih, alergijah in preobčutljivosti za hrano.

v košarico
Namesto: 29,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 19,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.