Von Galen – škof, ki se je uprl Hitlerju

Jerome Fehrenbach

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Veličina človeka zasije v najtemnejši uri časa. Škof von Galen je bil ponosen Vestfalec, plemenit aristokrat in globoko vdan Božji služabnik. Ko se je nad Nemčijo zgrnil rjav oblak nacizma, je visoko dvignil glavo, okrog sebe zbral ljudstvo in s prižnice zagrmel kot »Münstrski lev«. Ko bi bilo najlažje skloniti glavo in se prepustiti toku dogodkov, se je Hitlerju in njegovim podpornikom zazrl v oči z odločnim »NE!« Biografija ni le prikaz izjemne življenjske zgodbe, ampak nas popelje v samo zakulisje morilskega režima in kolesja smrti, ki so ju zasnovali nacisti.

Clemens August von Galen je bil branilec veličine Nemčije, časti krščanstva in slave Evrope. Opis njegovega otroštva je ganljiv vpogled v miselnost aristokratske družine, za katero je privilegiranost v prvi vrsti odgovornost in življenje zgolj potovanje do edino pomembnega končnega cilja – nebeškega srečanja z Gospodom.

Kot preprost župnik si je Clemens August von Galen pred-vsem prizadeval biti blizu ljudem. Prihajal jim je nasproti v njihovih stiskah, s svojim denarjem gradil skupne stavbe, hranil uboge in se spraševal o smislu svojega poslanstva. To se je v vsej polnosti udejanjilo med leti 1918 in 1945, ko je postal eden najbolj zagrizenih in pokončnih nasprotnikov Adolfa Hitlerja ter njegovih podpornikov. Galnova klena beseda je podžigala oporečništvo in krepila zdravo jedro naroda. V svojih pridigah je obsojal kult rase, brutalnost SSin evtanaziranje duševno bolnih. Ta besedila so obšla ves svet, Hitler pa je zaradi njih leta 1941 celo ukazal ustaviti program iztrebljanja umsko in telesno prizadetih. Knjiga govori o času, za katerega verjamemo ali vsaj upamo, da se nikoli več ne bo ponovil. A že z vprašanjem evtanazije sodobna družba hodi po nevarnem robu. Vsaka od Galnovih pridig je zato živa in aktualna, kot bi jo namenil komurkoli izmed nas.

Založba Društvo Mohorjeva Družba, 2020
Trda vezava, 448 strani
Mere: 13,5 x 21,0 cm
ISBN: 9789612785024

v košarico
Namesto: 32,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €

Ne spreglejte

Komplet knjige "Nosečnost od tedna do tedna" in zapestnice proti slabosti

V posebni ponudbi sta po zelo ugodni ceni skupaj na voljo knjiga Nosečniški koledar od tedna do tedna in zapestnica proti slabosti Sea-band.

v košarico
Namesto: 35,11 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 20,00 €

Velika kuharica za nosečnice, dojenčke in malčke

Knjiga prinaša sodobna spoznanja o prehrani, več kot 220 receptov za kakovostne in okusne jedi ter praktične nasvete za mamice in otroke. Začenja se že v nosečnosti z nasveti za žensko, nato bralca vodi po pravilni prehrani otroka od dojenja do prve žličke. Sledijo recepti za načrtovanje skupnih družinskih kosil. Staršem bodo v dragoceno pomoč tudi poglavja o higieni, boleznih, alergijah in preobčutljivosti za hrano.

v košarico
Namesto: 29,99 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 19,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.