Beseda, ki je nimam

Nataša Konc Lorenzutti

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Sonjo prične po nonini smrti vznemirjati družinska zgodovina. Njena babica in njen brat sta namreč med vojno ostala brez obeh staršev, predvsem pa je usodnega dne, ko so nacisti ločili mame in otroke, izginila njuna mlajša sestra, takrat še dojenček. Nihče ni uspel odkriti, kaj se je z njo dogajalo in ali je sploh še živa, zato si to na svoja ramena naloži Sonja. Med raziskovanjem usode t.i. ukradenih otrok se sooči s številnimi vojnimi grozotami, sledi pa jo pripeljejo do različnih ljudi, tudi drugih ukradenih otrok, ki ji pomagajo s svojim spominom in pričevanji. Ob strani se odvija tudi Sonjina osebna zgodba, dekle namreč zapušča srednjo šolo in se podaja v odraslost, kar (bežno) spremlja tudi ljubezenska zgodba.

Beseda, ki je nimam je izjemno pretresljivo in hkrati napeto branje, ki spretno prepleta preteklost in sedanjost; temelji na skupku resničnih zgodb, ki so pregnetene v eno samo, ki je pred nami. Beremo torej leposlovno delo, roman, za katerim pa se skrivajo ure in ure trdega raziskovalnega dela, raziskav na terenu, intervjujev in študija. Prekaljena avtorica tako za otroke in mladino kot tudi za odrasle se nam tokrat torej predstavlja z romanom za odrasle in bolj ambiciozne (starejše) najstniške bralce.

Založba Miš, 2021
Trda vezava, 262 strani
Mere: 15,5 x 23,5 cm
ISBN: 9789612724627

v košarico
Namesto: 29,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.