Duh liturgije

Romano Guardini

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Svetloba bogoslužja. Duh liturgije je temeljno delo velikega filozofa in teologa Romana Guardinija, za katerega je papež Benedikt XVI. ob neki priložnosti povedal, da je vse življenje zasledoval resnico o Bogu in človeku. Knjiga je med drugim odločilno vplivala na reforme drugega vatikanskega koncila, s tem pa na podobo Katoliške cerkve, kot jo poznamo danes. Delo dopolnjuje dosedanjo vrzel v prevodih ključnih teoloških besedil 20. stoletja, saj je bilo od izida davnega leta 1918 do danes v izvirniku že vsaj 24-krat ponatisnjeno in ostaja temeljno branje, sedaj prvič tudi v slovenščini.

Guardinijevo prelomno delo Duh liturgije je bilo v izvirniku napisano v kaotičnem času prve svetovne vojne, kar je gotovo vplivalo na preciznost avtorjeve misli, predvsem pa na njegov poziv k enosti katoliškega občestva. Klic k prevrednotenju liturgičnega češčenja nas vabi, da se odpovemo vlogi diskretnih individuumov ter v liturgijo vstopamo odprtega duha, kot medsebojno povezani člani ene Cerkve. Njegova razmišljanja v pričujoči knjigi so med drugim vplivala na drugi vatikanski koncil, ki je podobo Katoliške cerkve močno približal tej, ki jo poznamo dandanes.

Knjigo dopolnjujeta dve spremni besedili. Esej dr. Antona Štruklja, ki na več kot tridesetih straneh prinaša izvirno in podrobno predstavitev Guardinijevega delovanja, strokovno interpretira Guardinijeve temeljne ideje in prepričanja. Esej dr. Roberta Kralja pa knjigo zaokroži in globino Guardinijeve misli bralcu približa skozi pomenljivo filozofsko in teološko optiko.

Založba Društvo Mohorjeva Družba, 2020
Mehka vezava, 136 strani
Mere: 13,5 x 21,0 cm
ISBN: 9789612785161
Cena: 19,00 €

v košarico
Namesto: 19,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.