Rdeči adresar

Sofia Lundberg

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Spoznajte Doris, 96-letno žensko, ki živi sama v svojem stockholmskem stanovanju. Le redko jo kdo obišče, vendar ji vsakotedenski pogovori z Jenny, njeno pranečakinjo in edino sorodnico, prek Skypa prinašajo veliko veselje in ji budijo spomine na mladost.

Ko je bila Doris dekletce, ji je oče podaril adresar in od takrat je vanj vestno zapisovala imena oseb, ki jih je spoznala in ki so ji skozi leta prirastle k srcu. Zdaj je v njem veliko imen prečrtanih, saj teh oseb že dolgo ni več, zato želi spomin nanje preliti na papir. Ali ji bo z zgodbami iz njene zanimive preteklosti (delala je kot služkinja na Švedskem in kot manekenka v Parizu, nato pa pred izbruhom druge svetovne vojne zbežala na Manhattan) uspelo pomagati Jenny, ki je obremenjena s svojim težkim otroštvom, da pozabi na preteklost in se veseli prihodnosti? In ugotoviti, kaj se je zgodilo z Allanom, ljubeznijo njenega življenja? Očarljiv roman o presenečenjih, s katerimi nam lahko postreže življenje tudi v poznih letih, nas spodbudi k odstiranju zgodb, ki bi se morale prenašati iz generacije v generacijo. Sofia Lundberg se je s tem prvencem izkazala za odlično pripovedovalko zgodb.

Založba Hiša Knjig, Založba Kmš, 2021
Mehka vezava, 308 strani
Mere: 13,5 x 20,0 cm
ISBN: 9789617106572
 

v košarico
Namesto: 12,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.