Avtoštop, Potovanje na začetek poti

Tone Peršak

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Bildungsroman Avtoštop Toneta Peršaka je vpogled v družbeno in individualno dogajanje protagonista okoli leta 1968. Upor proti sistemu in načinu mišljenja ter življenja takratnih svetovnih voditeljev je poleg samega odraščanja glavnega junaka ena od glavnih idej, ki jih vpeljuje roman. Želja po svobodi, odkrivanje sreče in različnih vej umetnosti ter počasno vsrkavanje vsega, kar ti pride na poti, kažejo na to, kako je bilo takrat biti individuum. A hkrati so bili mladi del svetovnega gibanja, hipijev, ki so zatresli takratne ideologije in niso želeli slediti hladni vojni, ustaljenemu redu in pravilom.

Avtoštop nam tudi ponudi prve utrinke globalizacije, saj je svet z glasbo, miselnostjo in potovanji začel postajati vse bolj prepleten in majhen. Pričujoči roman je tako tretji del Peršakove trilogije o odraščanju posameznika sredi pomurskih ravnic, ki ga pot popelje iz takratne Jugoslavije po Evropi, da odkrije svet in predvsem samega sebe.

Založba Zavod Litera, 2021
Trda vezava, 256 strani
Mere: 14,5 x 21,5 cm
ISBN: 9789617135077

v košarico
Namesto: 24,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.