Revna ženska

Leon Bloy

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Po tem, ko je v avtobiografski fikciji, romanu Obupanec, orisal svojo družbeno izkušnjo, se je v Revni ženski posvetil vprašanju drugosti ter s tem v najširšem izvornem pomenu besede postal feminist, preučevalec drugačnosti. Ženska ima v Bloyjevem romanu status zavrženke, primerljiv s preroško figuro krščanstva, katere etična moč in odrešenjska ljubezen se je v zgodovini zahodne civilizacije tako pogosto utapljala v povodnji nasilja in brezobzirnega pridobitništva. Clotilde Maréchal, osrednja osebnost Bloyjevega romana, je nenavadna mlada ženska, odprtega duha in poglobljene vere, ki pa izkusi vse najtemnejše plati usode, vse nesreče, ki jih lahko doživi deprivilegirana državljanka v razvitem kapitalizmu.

Založba Družina, 2022
Mehka vezava, 400 strani
Mere: 14,0 x 22,0 cm
ISBN: 9789610408871

v košarico
Namesto: 29,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Ne spreglejte

Mojca Pokraculja in 15 otroških ljudskih pesmi, CD za otroke

Priljubljeni pravljici o Mojci Pokraculji v interpretaciji priznanih slovenskih dramskih igralcev je dodanih še 15 otroških ljudskih pesmi - od Na planincah in Šmentane muhe do Moj očka in Čukove ženitve...

v košarico
Cena: 6,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.