Samozavestno starševstvo

Ana Krivec Pristov

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Nosečnost naj bi bila nekaj najlepšega na vsem svetu in med vsemi dragocenimi in posebnimi trenutki. Včasih pa se tudi takrat zgodijo najbolj nenavadne stvari. Za otrokov normalni razvoj je zelo pomemb no, kako nosečnost poteka in kako ta vpliva na mamico in otroka. Vsak trenutek in vsak dogodek štejeta. Vsaka misel lahko prebudi nekaj dobrega ali pa nekaj slabega. Pomembno je, da se zavedamo, kako stanje duha in telesa vplivata na zdrav otrokov razvoj in kako pomembno je, da so okoli nas osebe, ki nas razumejo in so nam pripravljene pomagati. Včasih je dovolj le objem, stisk roke ali pa nasmeh.

V knjigi odsevata problematika današnje ukleščenosti v družbeni sistem in kriza širjenja koronavirusa. Prikazan je pobeg v mehurček, ki omogoča mirnost in zaščito vsaki nosečnici. Težava milnih mehurčkov je, da pri zelo nizkih temperaturah zmrznejo in se zdrobijo. Tako krhko je ravnovesje življenja. Mil ni mehurček pa prav tako kaže na lepoto krhkosti, ki pooseblja nosečo žensko.

Avtorica Ana Krivec Pristov, profesorica biologije in gospodinjstva ter dietetičarka, se rada pogovarja z mamicami o temah, ki se vrtijo okoli porodov in nosečnosti. Prijateljicam prisluhne in pove tudi kakšno svojo zgodbo. Mamica trem majhnim otrokom popolnoma razume, kakšni izzivi čakajo vsako novopečeno mamico in njeno celotno družino. Sama ima rada preprostost življenja in uživanje v danih trenutkih. Meni, da se lepo nosečnost da doživeti in da se je tako na nosečnost kot na porod treba pripraviti.

Založba Primus, 2021
Mehka vezava, 165 strani
Mere: 14,0 x 22,0 cm
ISBN: 978-961-7129151
 

v košarico
Namesto: 23,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Ne spreglejte

Medvedek Uhaček, CD za otroke

Prikupno pravljico Czeseslawa Janczarskega o medvedku Uhačku in njegovih prijateljih interpretirajo najboljši slovenski dramski igralci: Majda Potokar, Dare Valič, Silvij Božič in drugi.

v košarico
Cena: 8,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.