Guy Lafon – mislec odnosa

Mari Jože Osredkar OFM

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Guy Lafon je francoski teolog (1930 – 2020), ki v svoji relacijski teoriji pokaže, da niso osebki tisti, ki vzpostavljajo odnose med seboj, temveč odnos rodi osebke. Kakor se človek brez lastnih zaslug (z)najde v življenju, tako se oseba (z)najde v odnosu, torej tudi v veri. Naš teolog preseže nasprotje med objektivnostjo in subjektivnostjo ter izpostavi odnos kot tisto najpomembnejše za razumevanje stvarnosti, in sicer v treh stopnjah: na spoznavoslovni ravni v Esquisses pour un christianisme (Oris nekega krščanstva), v filozofskem smislu ga preseže v Le Dieu commun (Skupni bog), na teološki ravni pa v Lautre-roi (Drugi je kralj) in v Abraham ou l’invention de la foi (Abraham ali iznajda vere).

Založba Univerza v Ljubljani, Teološka fakulteta, 2021
Mehka vezava, 106 strani
Mere: 16,0 x 23,0 cm
ISBN: 9789612785758

v košarico
Namesto: 15,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €

Ne spreglejte

Sneguljčica, CD za otroke

Pravljico J. in W. Grimma o Sneguljčici pripovedujejo najboljši slovenski dramski igralci: Maja Končan, Boris Ostan, Iva Zupančič, Minca Jeraj, Janez Albreht, Dare Valič, Aleš Valič, Andrej Nahtigal, Jože Mraz, Zvone Hribar...

v košarico
Cena: 8,00 €

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time

Otroška budilka Flik Flak Hobby Time za dečke, ki imajo radi nogomet in za deklice, ki jim je všeč rolanje, petje in ples.
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.