Noč na obisku

Franjo H. Naji

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
V romanu Noč na obisku je Franjo H. Naji obravnaval temo o evtanaziji, ki je v družbi še vedno nesprejemljiva oblika odhajanja posameznika_ce po lastni volji. Tematsko se roman plasti, in sicer od spraševanja o obstoju boga do homoerotike, od ljubezni na starejša leta do razpadle družine, od finančnega aspekta smrti do spraševanja ali danes sploh še znamo umirati. Evtanazija, dojemanje smrti in umiranje kot sidrišče romana so osvetljeni analitično, s poznavalskim in notranjim uvidom, hkrati pa z dobršno mero avtorjeve empatije in kot stvar subjektivnega doživljanja ki ima posledice in pretresa ne samo umirajočega, pač pa predvsem njegove bližnje.

Časovno je roman nelinearen in s tehniko »flashbackov« razkriva pretekle skrivnosti, ki nenadoma ne morejo biti več zamolčane. Odpre se rana , tako da ta izrazito dialoški roman na trenutne tudi izjemno boli in praska po skrajnih robovih človeške eksistence.

Založba Litera, 2022
Mehka vezava, 220 strani
Mere: 14,5 x 21,5 cm
ISBN: 9789617135572

v košarico
Namesto: 24,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.