Po nebeški poti: Peš od Ogleja do Svetih Višarij

Nace Novak

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Potopisna pripoved Naceta Novaka po romarski poti Cammino Celeste – Nebeški poti, ki je pred leti izhajala kot podlistek v tedniku Novi glas, je sedaj izšla v knjižni obliki.

Kot avtor sam pove, je bilo srečanje s to »novo« potjo, katere trasa se vije od Ogleja, s štartno točko na otoku Barbana, prek furlanske nižine mimo bližine meje s Slovenijo vse do Svetih Višarij, skoraj naključno. Med sobotnim izletom z družino je na Mostu ob Nadiži opazil na drogu usmerjevalne table deset centimetrov velik kvadrat s stilizirano modro ribico in napisom Cammino Celeste. Sploh ni vedel, za kaj gre, a pritegnila ga je, ker je puščica pod napisom usmerjala na ozko stezico, ki se je vzpenjala ob strugi Nadiže v divje, a čisto in prijazno zeleno okolje.

S pravo osuplostjo pa je naslednjega dne, med obiskom Ogleja, zagledal na nosilcu prometnega znaka na deželni cesti isto oznako z modro ribico, kar je bilo dovolj, da se je v njem prebudila tista pohodniška sla, ki jo poznamo iz njegovega knjižnega prvenca Camino – od Nove Gorice do Kompostele, knjige, ki velja za eno prvih potopisnih pripovedi slovite španske romarske poti v slovenščini.

Septembra, bilo je leto 2019, se je z nahrbtnikom na ramenih na Cammino Celeste, na to nad 200 kilometrov dolgo pot, tudi podal.

Založba Mohorjeva družba Gorica, 2022
Mehka vezava, 166 strani
Mere: 13,0 x 20,5 cm
ISBN: 9791280793034

 

v košarico
Namesto: 17,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 10,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.