Štirideset uniform in en gumb

Sciapeconi Ivan

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Poletje 1942. Štirideset judovskih otrok izstopi na postaji Nonantola v pokrajini Modena. Iz nacistične Nemčije so pobegnili zahvaljujoč organizaciji Reche Freier in s spremljevalci poskušajo priti v Palestino, vendar so prisiljeni nenehno spreminjati smer: najprej potujejo na Hrvaško, nato v Slovenijo, nazadnje v Italijo. V Nonantoli so nastanjeni v Vili Emma, ki je le streljaj od mesta. Med njimi je tudi Natan, ki ga še vedno preganjajo spomini na očeta, ki so ga ponoči odpeljali, ter na slovo od matere in mlajšega brata. Vendar v Vili Emma ni rumenih zvezd, ki bi si jih morali pripeti na plašče, ni getov, ni nočnih racij. Zdi se, da je to popolnoma nov svet, v katerem vsak prebivalec vasi prispeva svoj delež.
Ko pa 8. septembra 1943 v Nonantoli začnejo taboriti nacistične čete, morajo za otroke iz Vile Emma organizirati nov pobeg. Vendar tokrat niso sami, saj jim ob strani stoji cela vas.
Presenetljiva in resnična zgodba. Žarek upanja v grozotah holokavsta in štirideset otrok, ki se jim je po več zapletih le uspelo rešiti. Ta knjiga je namenjena njim, rešenim in rešiteljem, da ne bodo nikoli pozabljeni, saj nas normalnost njihovega junaštva še danes vznemirja in izziva, da se ne prepustimo lagodnim strahovom in brezbrižnosti

Založba Hiša knjig, 2022
Trda vezava, 208 strani
Mere: 13,5 x 20,0 cm
ISBN: 9789617172874
 

v košarico
Namesto: 29,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.