Englischinja (die Englisch), 1. del

Dijana Novakovič

Knjiga je nerabljena!

O knjigi:
Ponesrečena mlada ženska se nekega dne zbudi pri družini Schwartz. Ugotovi, da je družina del konzervativne skupnosti amišev v Pensilvaniji. Izgubila je spomin, zaradi česar je primorana bivati z amiši in sprejeti pravila, imenovana ordnung. V skupnosti dobi naziv Englischinja in zdi se, da je za amiše prav tako čudaška in nenavadna, kot so oni za njo.


Preživeti v skupnosti, ki je tako zelo drugačna, je zelo velik izziv. Pogosto je tarča žalitev in konfliktov. Ob strani ji stoji mladi amiš, Jacob Wolfmayer, ob katerem najde svoj smisel.
Zaradi tesnega odnosa ju englischinja spravlja v tveganje za izključitev in na koncu se zdi, da za njun odnos ni več upanja; je grešen in nemoralen, a englischinja se odloči boriti za svoj položaj v skupnosti; za kar pa plača visoko ceno.

Dijana Novaković živi v predmestju Ljubljane. Pisanje zgodb je njena strast že od otroštva, a z romanom Englischinja prvič vstopa na trg. Trenutno se izobražuje iz psihoterapije na Evropskem inštitutu dr. Williama Glasserja, rada se posveča branju, naravi in raziskovanju predvsem različnih kulturnih kontekstov, ki jih rada vpenja v svoje zgodbe.
Založba Primus, 2022
Mehka vezava, 352 strani
Mere: 14,0 x 22,0 cm
ISBN: 9789617129960
 

v košarico
Namesto: 25,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.