Tek za začetnike

Preizkušen 13-tedenski program hoje in teka
Ian Macneill

Knjiga je še nerabljena! 

Maja Črepinšek, Moj malček o knjigi:
Tek je idealen šport za mlade starše, ki imajo pogosto malo prostega časa, ki ga lahko porabijo zase, poleg tega pa je težko načrtovati, kdaj si ga bodo lahko vzeli. S to knjigo lahko pričnete 13 tedenski program hoje in teka z navodili, ki jih potrebuje vsak začetnik: kako povečati moč in vzdržljivost, kako najti motivacijo in kako si zastaviti realno dosegljive cilje. Za tekače, ki to že vedo, pa so nasveti, kako izbrati pravo obutev, kako preprečiti poškodbe in bolečine, pa tudi 8 tedenski program priprave na polmaraton in maraton. Posebno poglavje govori o teku med nosečnostjo in po porodu. Če je oboje že za vami, pa ne spreglejte poglavja o teku z družino, z dojenčkom ali večjim otrokom! Založba Tuma, Ian MacNeill.

Založnik o knjigi:
Ne glede na to, zakaj bi začeli s programom teka, boste v tem priročniku prav gotovo našli odgovore na vaša vprašanja. Izvedeli boste, kako povečati moč in vzdržljivost, najti motivacijo in si postaviti realne cilje. Dobili boste nasvete, kako izbrati prave tekaške copate, pravilno jesti in se izogniti bolečinam v mišicah in poškodbam. Predvsem pa knjiga nudi program, ki vas korak za korakom vodi do tekaških dosežkov. Jedro knjige Tek za začetnike je osnovni trinajsttedenski program vadbe, ki je kombinacija hoje in teka in je na prvi pogled videti zelo preprosta, vendar zagotavlja pravo kondicijo predvsem začetnikom in manj vztrajnim, saj upošteva naše zmožnosti. Poleg omenjenega programa najdemo tudi vrsto koristnih nasvetov; bralcem bodo zanimive zgodbe posameznikov, ki nam razkrijejo svoje izkušnje in težave, zaradi katerih so začeli redno teči. V njihovih izpovedih se lahko najdemo vsi. Knjiga je primerna za darilo poslovnim partnerjem, uslužbencem, svojcem in prijateljem, saj bo z njo v njihovo življenje mogoče le kanila kapljica zdravja. In ker je tek tudi druženje, ne gre brez besedila in fotografij o najmnožičnejšem teku v Sloveniji – Ljubljanskem maratonu.

V posodobljenem priročniku Tek za začetnike boste našli:
- preizkušen 13-tedenski program teka in hoje, pri katerem so treningi razdeljeni v 5-minutne enote,
- nasvet strokovnjakov na področju prehrane, športne medicine in znanosti, trenerjev in psihologov,
- praktične nasvete za trening in odgovore na pogosto zastavljena vprašanja,
- pričanja tekačev vseh starosti, ki so se spoprijeli s tekaškimi izzivi,
- najnovejša dognanja o teku, dietah z malo ogljikovimi hidrati in drugih popularnih dietah,
- nasvete za tek med nosečnostjo in po porodu,
- dodatek o Ljubljanskem maratonu, vključno z barvnimi fotografijami..

Založba Tuma, 2006
Mehka vezava, 248 strani
Mere: 15,5 x 23 cm
ISBN: 961-6470-87-6

v košarico
Namesto: 22,95 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 11,50 €

Ne spreglejte

Vrč za vodo s filtrom za prečiščevanje vode

Vrč za vodo s filtrom čisti vodo iz domačega vodovoda. BWT filter Iz vode slabše kakovosti odstrani škodljive snovi: klor, težke kovine (kot je svinec), organske nečistoče in pesticide in manjša nastajanje vodnega kamna.

v košarico
Namesto: 29,50 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €

Kuhinja Mediterana

Knjiga je še nerabljena!  Od Grčije do Maroka, od Provanse do Sicilije, od Turčije do Španije – neskončno raznovrstnih različic sredozemske kuhinje je v vrhu gastronomije. Narekuje osnovne principe: sestavine, način priprave, začimbe. V knjigi je njeno bistvo prikazano skozi najbolj avtentične recepte in avtorjeve komentarje, v katerih mrgoli zgodovinskih dejstev, kulinaričnih namigov in zanimivosti.
 

v košarico
Namesto: 49,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 20,00 €

Tai chi chuan - Uresničimo svoje sanje

Knjiga je še nerabljena! Tai chi chuan je starodavna kitajska borilna in zdravilna veščina, v kateri se gibalne vaje prepletajo z meditacijo in vzhodno filozofijo. Tai chi chuan vzpostavlja porušeno ravnovesje med človekovo notranjostjo in zunanjostjo. Ob izvajanju gibov se namreč vse naše telesne in umske funkcije združijo v eno in nas spremenijo v brezčasne in sproščene plesalce, osvobojene misli, časa in občutka težnosti. Priročnik je namenjen tako začetnikom kot tistim, ki se z veščino spoznavajo že dlje.

v košarico
Namesto: 14,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 7,50 €

Kako brez zdravil znižati visok krvni tlak

Knjiga je še nerabljena! Veliko ljudi niti ne opazi, da imajo previsok krvni tlak. Nič jih ne boli, čeprav imajo nevarno obolenje. Dolgoročno privede visok krvni tlak do kapi ter škoduje srcu in levicam. Knjiga govori o naravnem zdravljenju brez stranskih učinkov ter vam nudi uspešen program za samopomoč. Da vam bo lažje uspelo, vam ta knjiga ponuja tudi obsežno poglavje z recepti za diete.

v košarico
Namesto: 30,00 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 15,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.