Dediščina izgube

Kiran Desai

Knjiga je še nerabljena! 

O knjigi:
Upokojeni sodnik z imenom Jemubhai Popatlal Patel v času socialnih nestabilnosti in nepalskih upornikov živi z osirotelo vnukinjo Sai in svojim kuharjem v hribovski vasi Kalimpong ob vznožju Himalaje. Socialna nepravičnost in neenakost ter kaotične življenjske razmere sodnika, njegovo vnukunjo Saj in kuharja prisilijo, da spremenijo pogled na svoj obstoj: če je bilo prej njihovo življenje relativno mirno, varno, so zdaj razmere povsem drugačne, njihova življenja so ogrožena. Vzporedno poteka pripoved o kuharjevem sinu Bidžuju, ki svojo srečo zasleduje kot ilegalni priseljenec v Združenih državah. Revolucija, ljubezen, veselje in žalost so v Dediščini izgube mojstrsko prepleteni; nasprotje med razvitim in tretjim svetom je v ozadju življenjske usode različnih karakterjev še bolj kričeče; bolečina izgnanstva je prikazana občuteno; izkušnja postkolonialne družbe sodobnega časa pa daje romanu veliko družbeno ozadje.
Knjiga je prejela Bookerjevo nagrado za najboljši roman v angleškem jeziku, ki ga je napisal avtor iz Commonwealtha ali Irske. Podeljuje jo Booker Prize Foundation od leta 1969.

Založba Mladinska knjiga, 2007
Trda vezava, 426 strani
Mere:14,5 x 20,5 cm
ISBN: 978-961-01-0346-2

 

v košarico
Namesto: 24,94 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,50 €

Ne spreglejte

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €

Lonček Pikapolonica

Keramični lonček z ljubko podobo Pikapolonice, lika iz revije za otroke Pikapolonica, je primeren za čaj, belo kavo...
 

v košarico
Cena: 5,00 €

Posebne izdaje Nosečnost

Revije Nosečnost so za nosečnice in bodoče mlade starše vedno aktualne. Naročite lahko posebne izdaje Nosečnost iz let 2020, 2021 in 2022.
 

v košarico
Cena: 4,00 €

Posebne izdaje Novorojenček

Revije Novorojenček so za mlade starše vedno aktualne. Naročite lahko posebne izdaje Novorojenček iz let 2020, 2021 in 2022.
 

v košarico
Cena: 4,00 €

Pol temni, trilogija Polovično življenje, knjiga 1

Knjiga je še nerabljena! Gre za zgodbo iz temačnega sveta magije, v katerem se za prevlado borijo dobri in zli vešči - beli in črni. Vešči in vešče so na pogled kot ljudje, a živijo hkrati v vzporednem svetu. Imajo zelo različne sposobnosti – »moči«. Med njimi je neusmiljen boj, ki ne pušča ob strani nikogar, niti otrok, ki rastejo v najstnike. Glavni junak Nathan že od malega ve, da je drugačen. Drugačen od sošolcev, pa tudi od vseh v družini.

v košarico
Namesto: 32,96 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 18,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.