Kontracepcija - Katera metoda mi ustreza?

Knöpfel Silvia, Hoffmann Knut O. K.

Knjiga je še nerabljena!

O knjigi:
Knjiga je še nerabljena! Kakovosten priročnik z naslovom "Kontracepcija: katera metoda mi ustreza" pomaga dekletom in ženskam odgovoriti na številna vprašanja o možnostih kontracepcije. Vse vrste kontracepcije so podrobno opisane, tudi prednosti in pomanjkljivosti. Nazorno je opisano delovanje ženskega telesa in spremembe v njem. Recenzentka priročnika je doc. dr. Bojana Pinter, zdravnica, specialistka ginekologije in porodništva.
Avtorja v uvodu natančno, razumljivo in preprosto opišeta delovanje ženskega telesa ter ciklične spremembe v njem. Posebnost priročnika je obširen test, s pomočjo katerega uporabnica ugotovi, katera vrsta kontracepcije je zanjo ustrezna v posameznem življenjskem obdobju. Na nepristranski način so podrobno opisane vse vrste kontracepcije: hormonske kontracepcijske metode, maternični vložek, pregradne metode, naravne metode načrtovanja družine, sterilizacija, metode za naknadno preprečevanje zanositve. Pri vsaki od navedenih metod so navedene tudi njene prednosti in pomanjkljivosti. Hkrati lahko tudi ob posamezni kontracepcijski metodi ženska s pomočjo vprašalnika ugotovi, ali je metoda primerna zanjo ali ne. Zadnji del priročnika je namenjen vprašanju kontracepcije v posameznih življenjskih obdobjih (po porodu, med dojenjem, na prehodu v meno) in pri določenih boleznih, ko je to vprašanje posebej občutljivo. V zaključku so navedene nekatere zanimivosti s področja kontracepcijskih metod, podatki o zanesljivosti in stroških za posamezno metodo, slovenski spletni naslovi, kjer lahko preberemo več o vprašanju kontracepcije, ter pojmovno kazalo.

Založba IN OBS Medicus, 2009
Trda vezava, 154 strani
Mere: 16 x 22,5 cm
ISBN: 978-961-6513-26-5
 

 

v košarico
Namesto: 24,90 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 8,00 €

Ne spreglejte

Otroške narodne pesmi - s karaokami, CD za otroke

Otroške narodne pesmi, ki jih otroci najprej poslušajo, nato pa ob glasbeni spremljavi zapojejo še sami.

v košarico
Cena: 8,00 €

Zapestnica proti slabosti Sea-band

Zapestnica proti slabosti Sea-band je namenjena nosečnicam, pa tudi otrokom. Povsem naravno in brez stranskih učinkov deluje proti slabosti. Učinkuje takoj.

v košarico
Namesto: 15,21 €      Cena v e-trgovini Moj malček: 12,00 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.