Anja in Nik: Prvič v šoli

Besedilo in ilustracije: Maja Črepinšek

Glavna junaka Anja in Nik v sedmih prikupnih ilustriranih zgodbah spoznavata, kako je v šoli. Premagujeta strah, povezan z novim okoljem in novimi sošolci, spoznavata učiteljici in šolski red ter ugotavljata, da je v šoli prav prijetno. Prvošolci se bodo z glavnima junakoma knjige Prvič v šoli zlahka identificirali, Anjina in Nikova doživetja v šoli pa jim bodo olajšala prehod iz vrtca med prave šolarje. 

O knjigi:
Sedem prikupnih zgodb, ravno prav dolgih za branje šolarčkom in bodočim šolarčkom, pripoveduje, kako je bilo, ko sta Anja in Nik postala prvošolca. Prva zgodba pove, kako je Anja pomirila svojega medvedka na večer pred prvim šolskim dnem. V drugi spremljamo Nika in očka po poti do šole. V tretji zgodbi Nika skrbi, kakšna bo njegova učiteljica. V četrti ne najde svojega razreda, saj so na šolskem hodniku vsa vrata enaka. V peti zgodbi izginejo Anjini novi copati, v šesti gre razred na izlet v živalski vrt, v sedmi zgodbi pa v učilnico prileti čebela. Bo koga pičila? Skupno sporočilo zgodb je - Kar pogumno, otroci! Ker je v šoli zabavno. Tudi kadar gre kaj narobe, se naučiš kaj novega!
 

Vsebina:

Jutri gre mama v šolo
Anja gre jutri prvič v šolo. »Nočem ostati sam doma,« se kuja Medo. »Ne bom spal!« Anja vzdihne. Potem vzame s police slikanico. Medo ji zleze v naročje. »Beri,« jo prosi.

Kaj bo Nik, ko bo velik
Danes očka ni šel v službo. Danes gre z Nikom v šolo, ker je prvi šolski dan. Na prehodu blizu šole stoji policist. Pogleda Nika in očka. Vidi, da gre danes tudi očka v šolo.

Kdo se boji volka?
Babica se volka ne boji. Pravi, da volk sploh ni strašen. Strašen je samo volk iz pravljice. Nika pa vseeno skrbi, kakšna bo učiteljica Volk. Najraje bi se vrnil v vrtec.

Na koncu hodnika
Nik gre med poukom na stranišče. Ko se iz stranišča vrne na hodnik, ne ve, kam naj se obrne. Hodnik je dolg in tih. Vsa vrata so zaprta. Vsa vrata so enaka. Nika stisne v grlu.

Izgubljeni copati
Anja ima nove šolske copate. »Takšne imajo baletke,« pravi Medo. Med malico sedi pod Anjino mizo, da jih lahko gleda. Naslednjega jutra pa novih copat ni v šolski omarici.

Izlet v živalski vrt
Ob navadnih jutrih Anjo zbudi očka. Danes pa sta se Anja in Medo zbudila dve uri prezgodaj. Ne smeta zamuditi izleta v živalski vrt! Anja zaspi pod mamimo odejo. Medo pa ne!

Čebela v razredu
»Čebela, čebela,« nenadoma vzklikne Nik. Skozi odprto okno je v razred priletela čebela. Leta nad otroškimi glavami, kot da nekaj išče. »Gleda, koga bo pičila,« zastoka Maks.


Format: 21cm x 21 cm
Barvne ilustracije, trda vezava

v košarico
Cena: 12,90 €
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.