Novice

Poletna številka Pikapolonice že v prodaji!

Poletna izdaja revija za otroke Pikapolonica je na voljo v marketih Mercator, Tuš, Jager in Leclerc.

Vse novice

Sesanje palca po odstavljanju

Vprašanje: Sem mamica leto in pol stare punčke, ki sem jo dojila do 13. meseca. Z dojenjem sem prenehala postopoma, tako da nisem imela občutka, da bi bila hči za kaj prikrajšana. Čeprav prej ni dude niti poskusila, jo je po končanem dojenju kar naprej zahtevala, če pa je ni dobila, je sesala palec. Zakaj? Ali jo ima smisel odvajati, ker se grozno zjezi, če ji palec potegnemo iz ust? Ali naj ji ga s čim namažemo?

Močna potreba po sesanju
Postavila vas bom kar za vzor, saj ste dojili hčerko do 13. meseca in jo odstavili postopoma, z občutkom, tako da se hči ni čutila prikrajšano. Zato se čudite, da je njena potreba po sesanju še vedno tako močna. Mnogi otroci čutijo to potrebo še nekaj let po prehodu iz detinstva v otroštvo, zato se ali dojijo dlje ali pa to potrebo zadovoljijo z večerno stekleničko, dudo ali sesanjem palca. Palec je seveda najbolj prikladen, saj ga ni mogoče izgubiti ali pozabiti v avtu.

Pustite ji palec!
Zato jo pustite, da sesa palec za pomiritev ali uspavanje, poskušajte pa ji pomagati, če vidite, da sesa palec čez dan iz dolgočasja. Takrat ji ponudite malico, če menite, da je lačna, ali pa kakšno igrico, če se res dolgočasi.

Ksenija Šoster Olmer, svetovalka za dojenje pri La Leche League International

Teme

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.