Novice

Izšla je pomladanska Pikapolonica - revija za otroke

Otroci se s Pikapolonico - Pomlad prvič spoznavajo z oblikami, črkami in številkami ter rešujejo zabavne, a poučne naloge.

Vse novice

Aktualno

PRAVLJIČNI STUDIO, pripovedovalska igralnica Galerija Vodnikove domačije Šiška, 17. marec – 1. junij

Na Vodnikovi domačiji Šiška v nedeljo, 17. marca ob 11h odpirajo interaktivno razstavo za otroke Pravljični studio. Odprtje bodo pospremile zgodbe. Pripovedovali jih bodo Špela Frlic in otroci. Brezplačno, pridite. 

Vsi dogodki
Koliko v resnici spijo?

Do sedaj je v zahodni civilizaciji veljalo zlato pravilo, da večina dojenčkov med šestim in osmim mesecem že prespi strnjeno šest do osem ur na noč. Za dojenčke, ki pri tej starosti še niso »dobro« spali, so strokovnjaki priporočali trening higiene spanja, ki je vključeval vrsto čustveno napornih in pogosto neuspešnih postopkov.

Nove raziskave pa kažejo, da pri šestih mesecih še ne spi strnjeno šest ur 38% otrok, 57% pa jih ne spi osem ur. Pri enem letu šest ur strnjeno še vedno ne spi 28% otrok, 43% pa še ne spi osem ur. Med otroki, ki že spijo daljša obdobja, je nekoliko več deklic kot dečkov. Strokovnjaki priporočajo, da se starši namesto števila nepretrgoma prespanih ur raje osredotočijo na oceno, ali otrok v splošnem spi dovolj, ali se zbudi naspan, ali je zdrav, radoveden, komunikativen, dobrovoljen in igriv, ali gre v posteljo pomirjen in ali mu omogočamo reden urnik počitka. Vse to potrebuje za dober razvoj, mejnik strnjenega spanja pa bo dosegel, ko pride njegov čas.

Več »
Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.