Novice

Zimska številka Pikapolonice že v prodaji!

Zimska izdaja revija za otroke Pikapolonica je na voljo v marketih Mercator, Tuš, Jager in Leclerc.

 

Vse novice

Malček je rad zabaven

Kaj je smešno in kdaj je sprejemljivo, da se smejimo, se otrok uči z opazovanjem vedenja soljudi, z opazovanjem vzorov, pa tudi s poskušanjem, kako se bodo ljudje odzvali na njegova dejanja in besede. Uči se z opazovanjem staršev, drugih otrok, medijev in družbenega okolja.
Starši običajno mislimo, da smo najmlajšim najpomembnejši vzor, a humorja se malčki največ naučijo od drugih otrok, od vrstnikov in starejših otrok.

mala_baby_in_white_onesie_holding_wooden_blocks_3933250.jpgmala_girl_in_white_and_yellow_long_sleeve_dress_doing_funny_face_3771648.jpg

Že nekajmesečni dojenček napeto opazuje druge otroke. Tudi malčki v jaslih se opazujejo, čeprav se zdi, da se drug za drugega kaj dosti še ne zmenijo. Zelo očitno pa je, da se opazujejo otroci v vrtcu.

na_kratko_slika_4_humorja_se_ucijo.jpgmala_close.jpg

Ko prvi stori kaj smešnega, na primer, da si na nosek položi kos plastelina ali »pade« s stola, se bodo drugi zelo smejali in takoj poskušali storiti enako. Niso pa vse otroške šale smešne tudi odraslim.

mala_videoblocks_little_caucasian_boy_making_monkey_face_cute_child_fooling_around_kid_making_funny_grimace_b1tytysd4_thumbnail_1080_01.jpg

Nekaterih »šal« med otroki morda ne odobravate. Zato se z otrokom pogovarjajte tudi o humorju, pri tem pa manj govorite in več poslušajte.


 

Preberite si še

  • Nasmej me!

    Če se znamo veliko smejati, to prispeva k občutku zadovoljstva z življenjem. Kako bi nasmejali svojega otroka?

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.