Novice

Izšla je pomladanska Pikapolonica - revija za otroke

Otroci se s Pikapolonico - Pomlad spoznavajo z oblikami, črkami in številkami ter rešujejo zabavne, a poučne naloge.

Vse novice

Božični sejmi na Dunaju v polnem sijaju

Že 16. novembra so v avstrijski prestolnici zaživeli prvi adventni sejmi. Čarobno predbožično vzdušje bo po celem mestu pričaralo kar 20 različnih sejmov, kjer se bodo obiskovalci lahko družili ob glasbi, punču in kuhanem vinu, okušali različne domače dobrote ter nakupovali božična darila.

Temperature so vse bolj podobne zimskim in na Dunaju je že zavladalo pravo predpraznično vzdušje. Različni trgi in ulice so se zableščali v soju raznobarvnih lučk in zadišali po kuhanem vinu, punču, pecivu in drugih dobrotah. Vse do božiča si bodo lahko obiskovalci s celega sveta ogledali 20 različnih sejmov s skupno 963 stojnicami.

Med prvimi se je odprl tudi največji adventni sejem v Avstriji - Dunajske božične sanje (Wiener Weihnachtstraum) na trgu pred mestno hišo. Za napoved prazničnega razpoloženja so Dunajčani poskrbeli že v začetku novembra, ko so pred magistratom postavili 28 metrov visoko in 150 let staro jelko, ki so jo okrasili  z 2.000 lučkami LED. S praznično okrašenih stojnic že diši po cimetu, toplih pijačah in kulinaričnih dobrotah, naprodaj pa so tudi božična darila, umetniški izdelki in pisani okraski. Med pravljično osvetljenimi drevesi po parku se vijejo ledene stezice, tako da bodo na svoj račun prišli tudi rekreativni drsalci. Do 6. januarja jim bo na voljo 3.000 kvadratnih metrov drsališča, od 18. januarja do 3. marca pa bodo organizatorji drsališče povečali na kar 8.000 kvadratnih metrov.

2_wiener_weihnachtstraum_eistraum_019_c_stadtwienmarketing.JPG

»Obiskovalcev ne privabljajo le stojnice s kulinaričnimi dobrotami in unikatnimi izdelki. Tudi drsališče pred mestno hišo je prav posebno doživetje. Za dunajske šole, vrtce in dnevna varstva je drsališče celo brezplačno. Poleg tega lahko najmlajši v številnih delavnicah ustvarjajo, pečejo in poslušajo pravljice ter se sprehodijo po poučni poti jaslic,« je povedal dunajski župan Michael Ludwigter in označil Dunaj za božično prestolnico Evrope.

Poleg sejma pred mestno hišo med najbolj obiskane sodijo tudi adventni sejem med Prirodoslovnim in Umetnostno-zgodovinskim muzejem s poudarkom na umetnostni obrti, sejem Spittelberg v idiličnih uličicah, pred dvorcem Schönbrunn z božičnimi koncerti, pred baročnim dvorcem Belvedere in v zabaviščnem parku Prater.

Foto:© Stadtwienmarketing

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.