Novice

Zimska številka Pikapolonice že v prodaji!

Zimska izdaja revija za otroke Pikapolonica je na voljo v marketih Mercator, Tuš, Jager in Leclerc.

 

Vse novice

Težave v tujini?

Kam naj se najprej obrnete po pomoč, če ste v tujini izgubili (so vam ukradli) osebne dokumente ali denar, če ste žrtev kaznivega dejanja, če ste vpleteni v prometno nezgodo ali drugo nesrečo, v primeru hospitalizacije, če vam je bila odvzeta prostost, v primeru izrednih razmer (npr. teroristični napadi, politični nemiri, naravne nesreče) ali v primeru smrti sopotnika oziroma svojca?

sms_veleposlanistvo_mala.jpg

Na pristojno veleposlaništvo Slovenije v državi, kjer se nahajate, številko pa boste našli v
SMS »veleposlanistvo«. Slovenski državljani, ki v tujini uporabljamo storitev slovenskega operaterja mobilne telefonije na svoj mobilni telefon avtomatično brezplačno prejmemo SMS, v katerem je telefonska številka pristojnega veleposlaništva. Obvestilu je dodana povezava na spletne strani MZZ, kjer so ostali uporabni podatki.

(Storitev trenutno nudijo A1, BOB, Telemach in Telekom Slovenije. )

Po klicu vam bodo konzularni uslužbenci, glede na vašo situacijo, povedali, ali vam lahko nudijo ustrezno pomoč oziroma vas bodo usmerili na ustrezne institucije.

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.