Novice

Poletna številka Pikapolonice že v prodaji!

Poletna izdaja revija za otroke Pikapolonica je na voljo v marketih Mercator, Tuš, Jager in Leclerc.

Vse novice

Raznolikost (ne samo smučarske) ponudbe

Zmogljivejše žičnice in vlečnice, nove digitalne ponudbe in veliko užitka bo zaznamovalo prihajajočo smučarsko sezono v Ski amadé. Smučišča Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig in Großarltal - 5 regij, 760 kilometrov smučarskih prog, 270 vlečnic in žičnic, 260 smučarskih koč in gorskih restavracij z eno smučarsko vozovnico – spadajo med največjo smučarsko zabavo Avstrije. Poskrbljeno pa ne bo le za smučarske, ampak tudi za kulinarične in druge užitke.

Ski amadé je zelo naklonjen družinam z otroki in mladostniki. Nudijo posebne tečaje smučanja za najmanjše, zanimive fun in funcross proge za mlade smučarje in deskarje ter zabavne snežne parke s široko ponudbo za mladostnike, kjer lahko preizkusijo svoje znanje in izkusijo nekaj novega. Privlačne so tudi ponudbe za najmlajše, tako lahko od 11. do 25. januarja 2020 pričnejo najmlajši svojo smučarsko kariero za le 120 evrov. Mini’s Week s svojim obsežnim programom velja za otroke, ki so rojeni leta 2014 ali kasneje. Del smučarskega tedna za najmlajše je poseben tečaj smučanja in pisan animacijski program. V Gasteinu je ta sestavljen iz smučarskega in zabavnega poligona, iskanja zaklada, snowtubinga, kresničkinega pohoda z diskom na ledu ali kopalno zabavo v termah. K ponudbi spada tudi izposoja smučarske opreme za otroke in smučarska vozovnica. V več nastanitvah v Ski amadé otroci prenočujejo brezplačno v sobi s starši. Zahvaljujoč Mini’s Weeku se lahko najmlajši naučijo smučanja, starši in stari starši pa si lahko privoščijo smučarske počitnice z otroki po ugodni ceni. Za vse mlade smučarje, ki lahko prve zavoje naredijo že sami, je na voljo junior vikend popust: otroci in mladostniki prejmejo v Ski amadé vsak vikend (vse sobote in nedelje) popuste do 35 %.

ski_amad_family_kids_11.jpg

Največje smučarsko združenje Avstrije je že v preteklosti veliko investiralo v zaseneževanje in v smučarske naprave in ter doživetja. Na smučarskem območju Planai bo letos zgrajena moderna kabinska žičnica za 10 potnikov s 153 godolami in z zmogljivostjo 3800 ljudi na uro. Na smučarskem območju Mühlbach / Dienten am Hochkönig bo po dveh letih dokončana gondola Gabühelbahn. Staro dvosedežnico bo zamenjala moderna kabinska žičnica za 10 potnikov z zmogljivostjo 2400 oseb na uro.

Aplikacija Ski amadé Guide z novo funkcijo Friend Tracker nudi informacije in zelo natančno orodje za sledenje po rutah ter fotorealistične 3D-zemljevide. Če prenesete aplikacijo na svoj telefon, se lahko digitalno povežete s prijatelji, ki imajo prav tako to aplikacijo in jih s tem najdete na območju Ski amadé. Pogoja za delovanje aplikacije sta privolitev vključenih oseb, prav tako pa mora biti aplikacija odprta vsaj v ozadju, da se lahko vidite oz. si sledite. To ni le praktično orodje za prijatelje, temveč tudi zelo uporabno za družine, na primer, če želijo biti mladi smučarji nekaj ur sami v snežnem parku ali na smučarskih progah, medtem ko starši obiščejo nekaj koč.

ski_amad_bauernmarkt_09.jpg

Smučarji imajo v Ski amadé veliko priložnosti, da se prepričajo o kulinarični kakovosti teh petih regij. TASTE Ski amadé je program, ki ga v prvi vrsti predstavlja 26 certificiranih koč s široko ponudbo avstrijskih vin in regionalnih jedi visoke kakovosti. Že deset let je v Ski amadé priljubljen smučarski teden in teden pokušine vin, ki bo letošnjo zimo potekal od 14. do 21. marca 2020. V smučarskih kočah in v hotelih se odvijajo številne pokušine vin in degustacije. V Großarltalu se v tem času odvija večerja v gondoli, podobne so organizirane tudi na Hochkönigu in v Gasteinu. Med smučarskim tednom in tednom pokušine vin že od leta 2015 pripravljajo najvišjo kmečko tržnico v Alpah. Kmetje in proizvajalci iz regije predstavljajo na stojnicah v smučarskih kočah svoje izdelke, ki so jih sami proizvedli. Kot na pravi kmečki tržnici v dolini lahko tudi tukaj smučarji kupijo sir, šunko, klobase, žganje, marmelado, med in čaje. Najvišja od skupno osemindvajsetih stojnic je na 2700 metrih na Kreuzkoglu v Sportgasteinu.

www.skiamade.com

ski_amad_family_kids_22.jpg

Teme

Loading ...
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.